"Geen terugroepactie, maar willen verwarring bij consument voorkomen"

Bio-kiemerij De Peuleschil legt handel in fenegriekkiemen stil

Tholen - Biologische kiemerij De Peuleschil heeft de handel in fenegriekkiemen sinds deze week stilgelegd. Dit besluit heeft directeur Adrie Klaassen het afgelopen weekend genomen. "Ik hoorde dat de minister een negatief eetadvies zou afgeven voor rucola-, mosterd- en fenegriekkiemen. Toen heb ik niet heel lang na hoeven denken, voordat ik besloot een fax uit te sturen."
 
Hierin heeft De Peuleschil naar de klanten gecommuniceerd dat zij de net verzonden lading fenegriekkiemen niet in de schappen moesten leggen. Let wel: dit is geen terugroepactie, maar het zou voor de consument alleen maar verwarrend zijn wanneer we de fenegriekkiemen doodleuk zouden blijven verkopen, terwijl er een negatief advies ligt van de minister."
 
Adrie geeft aan dat er echt niets met de kiemen aan de hand is, maar dat De Peuleschil hiermee rust wil creëren. "We willen geen verwarring zaaien." Ook in de gemengde kiemen worden tot nader orde geen fenegriekkiemen verwerkt. "Dit communiceren we op onze verpakking."
 
Voor meer informatie:

Adrie Klaassen, info@depeuleschil.nl, 0512 341873

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.