Amerikanen willen 4 juli-viering groener maken met bio-afbreekbaar servies

Treehugger is een vooraanstaand Amerikaans eco-blog met dagelijks bijna 30 artikelen in trent van eco en duurzaamheid. Het is bijna 4 juli (Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag) en er werd een poll opgezet om te peilen hoe deze feestdag, groener gevierd kan worden. Hieronder staan de resultaten:

De poll laat duidelijk zien dat bijna 59 procent van de respondenten kiest om biologisch afbreekbaar servies te gebruiken in plaats van papieren en plastic servies. Daarnaast stemde 30 procent van de respondenten ervoor om over te stappen op meer eco-vriendelijke vuilniszakken. Een zeer goed uitslag als je bedenkt dat deze 2 items ook samen gebruikt kunnen worden. Na afloop van de barbecue met 100 procent biologisch afbreekbare borden, bestek en glazen kun je deze weggooien samen met de etensresten, in de groene bak. Bij een composteerder word dit afval ook weer omgezet in compost.

Ze geven ook aan dat dit de meest duurzame oplossing voor de feestdagen is omdat plastic borden voor eeuwig duren voordat ze afgebroken worden. Ook als ze niet goed worden weggegooid dan schaad dat de natuur en zijn dieren. Volledig biologisch afbreekbaar servies word ook gemaakt van het restafval van mais en suikerriet dat normaal toch niet verwerkt wordt. En dat zorgt ervoor dat er geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn om servies te maken.

Klik hier om naar de website van Bio Futura te gaan. Hier zijn duurzame verpakkingen verkrijgbaar.
 
Bron: Duurzame & Milieuvriendelijke Verpakkingen, Treehugger

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven