Douane Hong Kong legt beslag op vals-geëtiketteerde groenten

De 'Customs and Excise Department' (C&ED) in Hong Kong heeft 107 dozen met groenten ingevorderd. Ze waren ten onrechte bestempeld als biologisch. De groenten hadden een totale waarde van 1.140 dollar. De inbeslaglegging is vorige week gedaan bij groente-retailer Causeway Bay. Tijdens de operatie is de winkeluitbaatster van 31 gearresteerd voor verder onderzoek.

Op 22 juni ontving de organisatie een klacht over de groentewinkel in Tin Hau. De klant beweerde dat zij ten onrechte groenten hadden voorzien van een etiket van 'Hong Kong Organic Resource Centre Certification Limited'. Meteen dezelfde dag is ingegrepen. Douaneambtenaren troffen een kopie van een HKORC-certificaat aan, maar na verder onderzoek bleek dat de groenten niet geteeld waren op de betreffende boerderij. Ze kwam niet van de boerderij Yuen Long, maar van de Vegetable Marketing Organisation.

Het ging om aardappelen, tomaten, watermeloenen, pompoenen, witte kool, maïs, bonen en yams. De winkeluitbaatster is nu op borgtocht vrij in afwachting van nader onderzoek.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven