Hij is trots op het behaalde certificaat. "Veel organisaties zijn bezig met het verduurzamen van hun beurzen en evenementen. Wij bieden hen een 100 procent duurzaam concept. Het 80 procent Skal-certificaat garandeert onze samenwerkingspartners, waaronder Amsterdam RAI, Libéma Groep, Vredenburg Utrecht en ID&T, dat minimaal 80 procent van de ingekochte producten daadwerkelijk biologisch is. De overige 20 procent geeft ons de gelegenheid om fairtrade producten in ons assortiment te houden."
Betrouwbaar
Stichting Skal, de controleorganisatie voor de biologische productie in Nederland, introduceerde begin 2010 het Eko-keurmerk Horeca, een certificatieprogramma op basis van het percentage ingekochte gecertificeerde biologische producten, variërend van 40 tot 100 procent. "Het is opmerkelijk dat certificering aan het begin van de keten noodzakelijk is om biologisch te mogen werken, terwijl een restaurant of cateraar zich als laatste schakel niet hoeft te verantwoorden voor het hanteren van de term biologisch", vindt Blesing. "Pas als elke schakel haar verantwoording neemt, is de biologische keten helemaal gesloten."Biokay Today
Biokay Today is een concept van Roundabout Food and Beverages BV. "Steeds meer consumenten willen producten waarbij geen gebruik is gemaakt van bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetische manipulatie, en waaraan geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. De consument wil gewoon 100 procent pure smaak." En dat is precies waar Biokay Today op inspeelt. "We geven mensen een goed gevoel door hen producten te bieden die op een natuur- en diervriendelijke wijze zijn gemaakt."Klik hier om naar de website van Biokay Today te gaan.