"Wij hebben de beste frisdrank ter wereld"

Oggu introduceert binnenkort ook biologische iced teas

Tholen – De bekende frisdranken zijn nu ook in bio-variant verkrijgbaar. Leonard Freeke vertelt waarom hij zeven jaar lang heeft gewerkt aan de ontwikkeling van Oggu 100% Organic. "Net na de geboorte van mijn zoon bracht ik een bezoek aan een drankenfabriek. Tot mijn verbazing stond de hal vol met emmers en zakken. Dit terwijl ik fruit en andere natuurlijke ingrediënten had verwacht. De ingrediënten in frisdranken zijn in de loop van de jaren vervangen door E-nummers." Oggu bevat enkel fruit en is ook nog eens 100 procent biologisch. Daarover is Leonard duidelijk: "Honderd procent biologisch is voor ons echt een kwaliteitskeurmerk."

Oggu betreedt een gevestigde markt en gaat daarbij van zijn eigen kracht uit. 'Wij hebben de beste frisdrank ter wereld. Eigenlijk hoeven wij niks uit te leggen. Wij kunnen ouders in de ogen kijken en zeggen dat Oggu het beste is wat er is voor hun kind."


Leonard in het kantoor in Amsterdam

De makers wilden net zo goede of betere smaken dan de bestaande frisdranken. "Dit is goed gelukt, we zijn uitgegaan van oude en authentieke recepten en zijn blij met de natuurlijke smaakcomplexiteit van de Oggu-dranken." In Oggu zit ruwe rietsuiker, die in tegenstelling tot geraffineerde suiker nog mineralen en vitamines bevatten en niet zo snel door het lichaam worden opgenomen. "Wel is het aan te raden om niet de hele dag door frisdrank te gaan drinken. Oggu past in een uitgebalanceerd dieet. Je moet het zien als een genietmoment."

Oggu heeft volledig inzicht in de natuurlijke herkomst van al haar ingrediënten. Er is rechtstreeks contact met de boeren, die overigens Oggu moeten garanderen geen kinderarbeid te gebruiken. Fairtrade prijsstelling en handelswijze is voor de producent een logische aanvulling op biologisch. "Uiteindelijk gaan wij relaties en afspraken aan met de biologische boeren. We maken duidelijke afspraken, als zij het commitment met ons aangaan, bieden wij de producent een zekere toekomst."Grootse plannen

De bio-frisdrank is al bij diverse Nederlandse supermarkten verkrijgbaar. "Sinds de introductie al heel snel gegaan. Zonder uitzondering is iedereen enthousiast, wel zijn we afhankelijk van de doorlooptijden binnen de supermarkten." Ook in het buitenland is veel interesse. Sinds half juni ligt Oggu in de schappen bij Planet Organic en Whole Foods in Engeland. In andere delen van Europa en Azië waarderen ze de puurheid van onze producten ook enorm."

De producent blijft investeren. Binnenkort introduceert Oggu biologische iced teas. "We blijven zoeken naar manieren om onze producten te verbeteren." Duurzaamheid is de leidraad bij Oggu. Oggu is klimaatneutraal. Daarom is ook besloten om de frisdrank in 50 procent gerecyclede PET-flessen te verpakken, welke zo snel mogelijk vervangen hopen te worden door biologisch afbreekbare flessen. "De verpakking maakt het plaatje dan echt rond."

Voor meer informatie:

Leonard Freeke
Organic Beverages BV
Koningslaan 28
1075 AD Amsterdam
020 8465040
leonard@oggu.com
www.oggu.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven