Verklaring diverse onderzoeksinstellingen:

"GGO-katoenzaad een bedreiging voor de Indiase bio-katoenteelt"

Toonaangevende agrarische onderzoeksinstellingen waarschuwen dat het gebruik van genetische gemodificeerd katoenzaad de biodiversiteit en het levensonderhoud van meer dan vier miljoen katoenproducenten in India bedreigt. Dit staat in een gezamenlijke verklaring van de University of Agricultural Schience, Dharwad, het bedrijf bioRe India en het Research Institute of Organic Agriculture (Zwitserland).

De organisaties waarschuwen ook dat een tekort aan biologisch katoenzaden, de wereldwijde markt van biologisch katoen zal beïnvloeden. Dit omdat India 's werelds grootste producent van biologisch katoen is.

"De wereldwijde markt voor bio-katoen wordt bedreigd door erosie als gevolg van de teelt van GGO-katoen", luidt de verklaring. Eraan toevoegend dat het overmatige gebruik van GGO-zaden de kans op besmetting van biologisch katoen versterkt.

De bedrijven verzoeken de regering om de nodige beleidsveranderingen door te voeren om de biologisch katoen-sector te bevorderen. "De biologische gewassen moeten wettelijk beschermd worden tegen besmetting door GGO-gewassen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven