Topkok Dick Soek, eigenaar van restaurant ‘Het Schathoes’ in Leens, kookt op woensdag 29 juni een dag in het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen). Hij heeft een menu samengesteld dat die dag aan patiënten en medewerkers van het UMCG wordt geserveerd. Dit is een van de activiteiten vanwege 'Groningen, Hoofdstad van de smaak'.
Dick Soek heeft een speciaal driegangenmenu samengesteld, met daarin tal van streekgebonden en biologische producten. Met hem als chef de cuisine worden de gerechten 's ochtends gemaakt en tussen de middag aan de patiënten geserveerd die hiervoor hebben gekozen. Vervolgens kunnen ook de medewerkers van het UMCG dit menu kiezen in het bedrijfsrestaurant.
Het menu van Dick Soek:
Voorgerecht
Salade van gerookte Diklipharder van het Wad met zilte groenten, kropsla en een dressing van koolzaadolie en appelazijn.
Hoofdgerecht
Biologische rundersaucijs met een stamppot van Vachèvre en koolrabi, snijbiet en mosterd.
Nagerecht
Biokwark uit Hornhuizen met witte aalbes en siroop van witte aalbes uit Kloosterburen.
Leveranciers van de diverse streekproducten zijn onder andere boer Van Tilborg uit Hornhuizen, de vissers van goedevissers.nl en landbouwbedrijf Landgoud.
Het UMCG kiest al geruime tijd voor meer biologische producten en maaltijden voor patiënten en medewerkers. Het uitnodigen van Dick Soek als chef de cuisine past volledig in dit beleid. Het is de bedoeling zijn menu vaker te laten terugkeren.
Dick Soek is chef-kok van restaurant 'Het Schathoes', gevestigd bij de borg 'Verhildersum' in Leens. Hij betrekt zijn grondstoffen het liefst van lokale en regionale leveranciers. 'Het Schathoes' heeft een Michelin-ster.
Groningen is dit jaar uitgeroepen tot 'Hoofdstad van de smaak'.Groningen propageert een jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten. Gedurende het hele jaar 2011 worden festiviteiten georganiseerd, die gekoppeld zijn aan het predicaat Hoofdstad van de Smaak. Het hoogtepunt komt te liggen begin oktober 2011 tijdens de Week van de Smaak. De rode draad van alle activiteiten zal zijn: 'gezond en eerlijk voedsel, met een pure smaak, met de nadruk op regioproducten'.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards