Veel biologische producten op het menu

Topkok Dick Soek kookt een dag in UMCG

Topkok Dick Soek, eigenaar van restaurant ‘Het Schathoes’ in Leens, kookt op woensdag 29 juni een dag in het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen). Hij heeft een menu samengesteld dat die dag aan patiënten en medewerkers van het UMCG wordt geserveerd. Dit is een van de activiteiten vanwege 'Groningen, Hoofdstad van de smaak'.

Dick Soek heeft een speciaal driegangenmenu samengesteld, met daarin tal van streekgebonden en biologische producten. Met hem als chef de cuisine worden de gerechten 's ochtends gemaakt en tussen de middag aan de patiënten geserveerd die hiervoor hebben gekozen. Vervolgens kunnen ook de medewerkers van het UMCG dit menu kiezen in het bedrijfsrestaurant.

Het menu van Dick Soek:

Voorgerecht
Salade van gerookte Diklipharder van het Wad met zilte groenten, kropsla en een dressing van koolzaadolie en appelazijn.

Hoofdgerecht
Biologische rundersaucijs met een stamppot van Vachèvre en koolrabi, snijbiet en mosterd.

Nagerecht
Biokwark uit Hornhuizen met witte aalbes en siroop van witte aalbes uit Kloosterburen.

Leveranciers van de diverse streekproducten zijn onder andere boer Van Tilborg uit Hornhuizen, de vissers van goedevissers.nl en landbouwbedrijf Landgoud.

Het UMCG kiest al geruime tijd voor meer biologische producten en maaltijden voor patiënten en medewerkers. Het uitnodigen van Dick Soek als chef de cuisine past volledig in dit beleid. Het is de bedoeling zijn menu vaker te laten terugkeren.

Dick Soek is chef-kok van restaurant 'Het Schathoes', gevestigd bij de borg 'Verhildersum' in Leens. Hij betrekt zijn grondstoffen het liefst van lokale en regionale leveranciers. 'Het Schathoes' heeft een Michelin-ster.

Groningen is dit jaar uitgeroepen tot 'Hoofdstad van de smaak'.Groningen propageert een jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten. Gedurende het hele jaar 2011 worden festiviteiten georganiseerd, die gekoppeld zijn aan het predicaat Hoofdstad van de Smaak. Het hoogtepunt komt te liggen begin oktober 2011 tijdens de Week van de Smaak. De rode draad van alle activiteiten zal zijn: 'gezond en eerlijk voedsel, met een pure smaak, met de nadruk op regioproducten'.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven