Bio Suisse: duidelijke visie voor bio-landbouw ontbreekt in nieuw landbouwbeleid

Bio Suisse is ingenomen met het voorstel van de Bundesrates voor het landbouwbeleid 2017. Dit systeem is meer prestatiegericht, wat Bio Suisse toejuicht. Er ontbreekt echter een duidelijke visie voor de biologische landbouw, zo luidt de mening van Bio Suisse.

De biologische belangenorganisatie is verheugd met de voorgestelde systeemsveranderingen. Hierdoor kunnen er gerichte diensten gefinancierd worden die gewenst zijn voor de maatschappij. De boeren kunnen zelf de diensten kiezen die zij willen en die op hun bedrijf goed van pas zullen komen.

Hiervan zal zowel de mens als het milieu profiteren, volgens Bio Suisse. Belangrijk is om een goede voedselproductie te realiseren, waarbij een duurzaam systeem gehanteerd wordt.

Bio Suisse mist in het voorstel voor het landbouwbeleid echter een duidelijk signaal voor de biologische landbouw. Op de groeiende biologische markt is behoefte aan meer producenten, anders gaat een deel van de markt verloren aan het buitenland. Dit kan volgens Bio Suisse worden bereikt met een gerichte verbetering van de randvoorwaarden voor de biologische landbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven