Afscheidnemend minister Gerda Verburg:

"Biologisch is geweldig, maar laten we niet naïef zijn"

Biologische landbouw is absoluut niet de enige manier van duurzaam voedsel produceren. Dat zegt voormalig LNV-minister Gerda Verburg. Vandaag neemt Verburg afscheid als Kamerlid voor het CDA. Ze reist af naar Rome om daar aan de slag te gaan als Nederlands vertegenwoordiger bij de voedsel- en landbouworganisatie FAO.

In een interview met de noordelijke edities van Nieuwe Oogst van deze week geeft Verburg haar visie op de aanpak van het wereldvoedselprobleem. Ze reageert onder meer op de stelling van Olivier de Schutter, speciaal VN-rapporteur voor het recht op voedsel, dat productieverhoging moet komen van biologische landbouw op kleine schaal.

Charmant idee

"Dan wens ik hem veel succes. Het idee is charmant, maar biologische landbouw is natuurlijk veel extensiever. Ik ben er fel op tegen biologisch te promoten als de enige manier van duurzaamheid", aldus Verburg.

"Ik word erg moe van mensen die zeggen: er is maar één manier en dat is biologisch. Wat doen we dan als er een EHEC-bacterie uitbreekt? Wat doen we ter voorkoming van de vogelpest? Hoe bewaken we de voedselveiligheid? Biologisch is geweldig, maar laten we niet naïef zijn", zegt de voormalige Landbouwminister.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven