Filippijnse biologische pluimveehouders zien kansen in export

Filippijnse biologische pluimveehouders gaan hun producten vanaf het einde van dit jaar naar verschillende bestemmingen in Azië en het Midden-Oosten exporteren. "Sinds vorig jaar hebben we al veel aanvragen binnengekregen. Dit is onder meer vanuit Japan, nadat zij getroffen zijn door de aardbeving en de daaropvolgende tsuniami", vertelt Arestina Morados-Papillon van de 'Philippine Association of Free-Range Chicken Producers'.

Zij en haar Franse echtgenoot zijn eigenaar van Pamora Farms in Abra. Zij houden vrije uitloop-kippen op biologische wijze. "Dubai heeft gevraagd om een proefzending van twee containers met hele kippen. Ook zijn er bestellingen binnengekomen uit Hong Kong, Singapore en Irak." Dubai haalt zijn biologische kip nu nog voornamelijk uit Europa. Zestig procent van de Europese kippenexport is biologisch.

"In ons eentje kunnen wij niet aan de vraag voldoen, maar we zijn bezig met een samenwerking met andere boeren. Dan kunnen wij deze landen het volume leveren waar ze naar op zoek zijn."

De Europese biologische kip is hoger geprijsd dan de Filippijnse kip. Daarom zien lokale handelaren hun kans nu schoon.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven