Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OTC-Holland verbetert afzetkansen voor biologische uien

OTC-Holland levert jaarrond biologische rode en gele uien van hoogstaande kwaliteit. Een goede selectie van telers met de juiste kennis van teelt en bewaartechnieken vormt de basis voor die kwaliteit. Door het frequent bezoeken van telers, het opzetten van een goede afzetplanning en het pro-actief vermarkten heeft OTC-Holland zich sinds haar oprichting in 2001 ontwikkeld tot een serieuze partner voor uientelers.



"We hechten veel waarde aan het opbouwen van een langdurige relatie met de telers. Samen met onze Kwaliteitsmanager bezoek ik geregeld de telers. We evalueren dan het vorige seizoen, benoemen verbeterpunten en kijken vooruit naar het komende seizoen. Samen met de telers bespreken we de afzetverwachting en afleverwensen", aldus Rudi Ensing die sinds juli 2010 verantwoordelijk is voor de inkoop van biologische uien bij OTC-Holland.



OTC-Holland heeft de afgelopen drie jaren goede ervaring opgedaan met het vermarkten van biologische uien die met behulp van ethyleengas bewaard worden. "Grootste uitdaging bij de bewaring van uien is het in de hand houden van de kieming. De bewaarmethode met ethyleengas zorgt ervoor dat de celstrekking onderdrukt wordt. Er treedt een natuurlijke blokkade op in de groei van de uien. Het ethyleengas vertraagt in feite de ademhaling van de uien en vermindert het verouderingsproces aanzienlijk", aldus Ensing. Ethyleengas is officieel erkend als biologisch kiemremmingsmiddel. Ethyleengas is vluchtig en verdampt snel als het in aanraking komt met lucht. "Door de betere kiemrust zijn de uien vier tot zes weken langer houdbaar. We verkopen hierdoor de biologische uien uit Nederland tot en met mei en zelfs juni. Als de kwaliteit van de Nederlandse ui die bewaard wordt met ethyleengas zo goed blijft als onze opgedane ervaring tot nu toe, betekent dit meer grip op de afzetplanning. We kunnen de afzet van Nederlandse biologische uien dan over een groter aantal maanden spreiden."



Om jaarrond biologische uien te kunnen leveren, werkt OTC-Holland ook samen met telers uit Argentinië en Egypte. Op dit moment ontvangt OTC-Holland binnenkomsten van Egyptische uien. Ensing verwacht echter dat het seizoen met Egyptische uien eerder eindigt dan gebruikelijk. "Door het uitzonderlijk mooie maar droge voorjaar start het seizoen van Nederlandse plantuien eerder dan verwacht. We schatten dat we begin juli van start gaan met het vermarkten van de eerste oogst. Geïnteresseerde partijen in Nederlandse, maar ook Egyptische uien, kunnen contact opnemen met mijn collega's van Verkoop."

Voor meer informatie over OTC-Holland en biologische uien:
www.otcholland.com, sales@otcholland.com of 0320 289 680.
Publicatiedatum: