Finland: S Group meldt omzetgroei bio van 43% tussen januari en mei

S Group, een toonaangevende Finse voedingsdistributeur meldt dat de biologische voedselomzet tussen januari en mei 2011 met 43 procent gestegen is. De retailer heeft het vermoeden dat Finnen meer biologische producten kopen wanneer er een groter aanbod beschikbaar is. Het aandeel van biologisch blijft echter klein in de retailverkopen, met slechts 1,2 procent.

De hoge consumentenvraag leidt tot een vlaag van nieuwe biologische productlanceringen. De zuivelgroep Arla Ingman heeft twee nieuwe biologische sappen geïntroduceerd onder het merk 'God Morgon': Eko-sinaasappel en -bloedsinaasappel. Arla lanceerde ook biologische slagroom en kookroom. De producten zijn verkrijgbaar in pakken van 2,5 deciliter.

Helsinki Mills heeft nieuwe producten onder haar merk Myllärin Luomu geïntroduceerd. Het gaat om een biologische suiker- en vetvrije muesli met haver, tarwe en gerst, maar ook zaden, rozijnen, appel en framboos.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.