SOS Kinderdorp in Kenia voorzien van zonnepanelen

Centrosolar, Europees producent en leverancier van zonne-energiesystemen, voorziet het Keniaanse SOS Kinderdorp in Mombasa van een zonne-energie-installatie. Met meer dan 300 panelen is dit zonne-energiesysteem het op twee na grootste energiesysteem in Oost-Afrika. De installatie wordt per 1 juli 2011 in gebruik genomen.

Zowel het Duitse Centrosolar AG en de Duitse partnerorganisatie Asantys Systems als het Keniaanse bedrijf African Solar Designs werkten mee aan dit project. Centrosolar leverde 312 zonnepanelen met een totaal vermogen van 60 kWp. De installatie is door Asantys Systems en African Solar Designs voor rekening genomen.

Het systeem levert een deel van de energie die het SOS Kinderdorp in Kenia nodig heeft. Het maakt de 130 kinderen die daar wonen minder afhankelijk van het overbelaste Keniaanse energienetwerk. Ook levert de installatie energie aan scholen, waar meer dan 500 kinderen uit de buurt les krijgen.

De zonne-energie-installatie is de eerste installatie in Kenia die niet alleen voorziet in de energiebehoefte van de exploitant, maar ook het publieke energienet voedt. Met speciale netmeters wordt ervoor gezorgd dat de elektriciteitsmeter van het Kinderdorp terugloopt wanneer de installatie energie levert aan het net. Daardoor worden de energiekosten voor het dorp lager.

"Mombasa is de tweede stad van Kenia. De elektriciteitsvoorziening is echter zeer onbetrouwbaar en lokaal opgewekte energie erg kostbaar. In een van de zonnigste landen ter wereld is het ontwikkelen van de juiste infrastructuur voor zonne-energiesystemen dus de logische oplossing", aldus Erik de Leeuw van Centrosolar Benelux.

De wereldwijde SOS Kinderdorpen Organisatie wil de systemen, die de kinderdorpen van energie voorzien, geleidelijk omzetten in duurzame systemen. Hiermee draagt de organisatie bij aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke en betrouwbare energievoorziening in Afrika.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.