3-6 november in Mdrid

BioCultura-vakbeurs begint aan nieuwe fase

Van 3 tot en met 6 november wordt in Madrid de BioCultura-vakbeurs gehouden. Vida Sana Association en IFEMA, beursorganisator Madrid, beginnen aan een nieuwe fase van BioCultura. "Een weg die ons zal leiden tot het consolideren van een internationale vakbeurs als referentie voor Zuid-Europa. In deze nieuwe fase willen wij de beurs verbeteren en optimaliseren als waardevol instrument voor alle bedrijven die een meer professionele markt zoeken en hun positie willen versterken op nationaal en internationaal niveau."

BioCultura beleeft haar 27e editie in Madrid. Meer dan 17.000 verwijzingen naar organische voedingsmiddelen vormen de grootste sector van de beurs, naast andere sectoren zoals hygiënische producten en cosmetica met gecertificeerde ingrediënten, organisch textiel, eco-materialen, meubels en interieurdecoratie, hernieuwbare energietherapieën en aanvullende medicatie, besparen en recyclen, ecologie, milieu, plattelandstoerisme en verzorgingshuizen, speelgoed, ambachten, muziek, boeken en tijdschriften.

BioCultura is voor professionals die dichterbij de wereld van levensvriendelijke producten willen komen. Bedrijven krijgen de gelegenheid om via BioCultura hun klanten aanbiedingen te doen en van dienst te zijn en nieuwe klanten aan te trekken.

Het Selectiecommittee van BioCultura bestaat uit een technisch team van BioCultura en Intereco, vertegenwoordigd door het Organic Farming Committe of the Community of Madrid (CMEA) en technici en professionals uit alle aanwezige sectoren.

Organisch voedsel kan alleen gecertificeerd worden door één van de officiële organisaties erkend in Spanje en in Europa op grond van verordening 834/2007. Voor andere landen is certificering, erkend door de Europese Unie, vereist. Andere sectoren zijn onderhevig aan specifieke voorwaarden voor deelname en deze worden elk jaar verbeterd en veeleisender. Bovendien dienen exposanten te voldoen aan een ethische code voor deelname.

Prognose: 700 exposanten en 80.000 bezoekers
Landbouw en organisch voedsel: 45 procent
Aanvullende therapieën: 12 procent
Eco-bouwen en hernieuwbare energie: 8 procent
Kleding, schoenen en accessoires: 8 procent
Ecologie, milieu, recycling: 6 procent
Ambachten: 5 procent
Muziek en literatuur: 5 procent
Cosmetica: 5 procent
Toerisme: 3 procent
Anders: 3 procent

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven