European Bioplastics kiest nieuw bestuur

European Bioplastics heeft op 16 juni een nieuw bestuur gekozen voor een termijn van twee jaar. Tijdens haar algemene vergadering werden Andy Sweetman (Innovia Films) herkozen als voorzitter en zijn Jens Hamprecht (BASF) en Mark Vergauwen (NatureWorks) gekozen als vicevoorzitters. Tot het nieuwe bestuur behoren verder Rainer Barthel (Danone), Francesco Degli Innocenti (Novamont), Joeran Reske (Interseroh) en Harald Käb (narocon), waarbij laatstgenoemde als penningmeester zal fungeren.

Gedurende zijn toespraak ter gelegenheid van zijn herverkiezing wees Sweetman (op de foto in het midden) erop dat biokunstoffen in het afgelopen enorm aan belang hebben gewonnen en dat ze in steeds meer consumentenproducten en -verpakkingen terug zijn te vinden. Het bestuur gaat dan ook door met haar inspanningen om politieke steun voor biokunststoffen te vergroten door de communicatie te intensiveren. Volgens de associatie groeit de biokunststoffenindustrie jaarlijks met ongeveer 20 procent in omzet in bijvoorbeeld de verpakkingssector, maar ook in de speelgoed-, textiel- en automobielindustrie, op het vlak van consumentenelektronica en in de land- en tuinbouw.

European Bioplastics heeft als doel de belangen van haar leden te behartigen in de volledige keten voor biokunstoffen. Tot haar leden behoren zowel producenten, verwerkers als leveranciers van biokunststoffen. Onder biokunststoffen verstaat de associatie zowel kunststoffen van biologische origine als biologisch afbreekbare.

Bron: Verpakkingsmanagement, European Bioplastics

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven