Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor 2011 nog diverse marktconcepten in de planning

Vion Food blijft zich ontwikkelen

Vion Food blijft zich ontwikkelen. In 2010 kwam het vleesbedrijf met tal van innovaties. Deze innovaties zijn in nauwe samenwerking met klant en consument ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is Vion's low salt bacon dat tot 50 procent minder zout bevat. Verder werd in Nederland het marktconcept Good Farming Star gelanceerd.

Dit marktconcept heeft één ster van het Beter Léven-kenmerk van de Dierenbescherming. Daarnaast staan er voor 2011 ook nog diverse marktconcepten in de planning. Zo worden dit jaar de marktconcepten Good Farming Organic, Good Farming Welfare en Good Farming Global geoptimaliseerd en verder uitgerold. Een andere introductie van Vion was vorig jaar de biologische, gegaarde gehaktbal, die in eerste instantie voor het foodservicekanaal bestemd is.

Binnen Vion Food heeft De Groene Weg zich als leverancier van een totaalassortiment biologisch vlees en biologische convenienceproducten en onderdeel van Vion Convenience verder ontwikkeld. Vorig jaar werd De Groene Weg zelfs uitgeroepen tot de meest groene winkelketen van Nederland. Met het vijfjarenprogramma Balancing the Future werkt Vion aan verdere innovatie van het productenaanbod. Dat aanbod zal verschuiven van basisproducten naar meer bewerkte producten en food met extra toegevoegde waarde.

Bron: Prof News
Publicatiedatum: