'Ik mis grote literflessen van bekende limonades in bio-variant'

Eetwinkel Vreemde Streken presenteert biologisch op hippe en frisse manier

Tholen – Gasten kunnen bij Eetwinkel Vreemde Streken in Wageningen kunnen er terecht voor de lunch, het diner of gewoon voor een borrel. Ook workshops, wijn- en bierproeverijen en high tea behoren tot de mogelijkheden. Judith Scheltema die de eetwinkel runt geeft aan dat vooral de bloementhee van Numi bij de high tea een grote hit is. Ook voor kinderfeestjes zijn er mogelijkheden genoeg. "We houden wel eens een kinder-hightea of bakken samen grote pizza's." Verder verzorgt Vreemde Streken ook de nodige cateringactviteiten. Voor de bierproeverijen werkt ze nauw samen met Gulpener, maar ze serveert ook Wageningsbier.


Judith (links) met één van haar medewerkers

Judith bestelt voornamelijk bij De Nieuwe Band en Udea. "Er is inmiddels zoveel mogelijk als het gaat om biologische producten, dat is goed om te merken." Toch mist ze nog wel wat producten in het assortiment. Een lekkere, betaalbare feta bijvoorbeeld. En grote literflessen van de bekende limonades, maar dan in bio-variant: bitter lemon, cola en sinas. "Je moet in een eetgelegenheid als deze op de dranken verdienen, maar dit lukt nu niet.”


De tekst bovenin maakt duidelijk waar Vreemde Streken voor staat

Eetwinkel Vreemde Streken werkt met streekproducten en biologische producten, ook wordt rekening gehouden met de seizoenen. Judtih serveert bijvoorbeeld Wageningse wijn, werkt met jam uit Lunteren en er zijn sappen uit de streek verkrijgbaar.” De eetwinkel bestaat nu vijf jaar. Om de hoek zit ook een kook- en cadeauwinkel die door het duo gerund wordt. Toen ze openden hadden ze vooral studenten als klant verwacht, Wageningen is immers een echte studentenstad. "Dit blijken tegen onze verwachting in juist voornamelijk dertigers en veertigers te zijn." De gasten komen niet alleen uit Wageningen, maar er zitten ook veel mensen uit omliggende plaatsen tussen, evenals dagjesmensen. "De meesten die bij ons belanden zijn bewust op zoek naar biologisch."De kaart

Op de kaart staat onder meer soep en salade, evenals hartige taart. Er is ook huisgemaakte falafel. Een driegangenmenu is al voor 17,50 euro te verkrijgen. "Dit is dus relatief goedkoop en ook nog eens biologisch. Wij bieden betaalbaar en lekker eten." Dit menu wisselt overigens elke dag. Judith vindt het leuk om steeds nieuwe dingen te bedenken. Zo werkt ze ook veel samen met anderen. In de zomer wordt bijvoorbeeld samen met het naastgelegen café en een studentenvereniging een popfestival georganiseerd. "We gaan biologisch eten prominent laten zien, zorgen dat ze bij ons naar binnen komen. Het thema wordt 'organic world food'. Biologisch op een hippe en frisse manier gepresenteerd."


Met deze bakfiets bezorgt Vreemde Streken

Vooroordelen

Ze vindt het jammer dat er nog steeds veel vooroordelen zijn over biologisch. "Zo denken velen dat wij enkel vegetarische gerechten hebben. Wel is het zo dat het vrij veel vega is, in het nabijgelegen andere biologische restaurant wordt just veel vlees geserveerd. Zij trekken hierdoor een heel ander publiek. We verwijzen ook vaak naar elkaar door. Daarin zie je ook wel de sociale kant van bio terug."Voor meer informatie:

Judith Scheltema
Eetwinkel Vreemde Streken
Eerste Kloostersteeg 3
6707 DL Wageningen
0317 452200
info@vreemdestreken.nl
www.vreemdestreken.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.