'Ik kan echt mijn creativiteit kwijt in de opdrachten'

Op maat gemaakte workshops bij Peter Pan Kookstudio & Catering

Tholen – Mensen meer geven dan ze verwachten. Daar draait het om bij Peter Pan Kookstudio & Catering in Amsterdam. De medewerkers gaan volgens ondernemer Peter Janssen net een stapje verder om dit te bereiken. "Het is erg leuk om met klanten mee te denken over de invulling van een workshop of cateringopdracht. De variatie is het leukst. Iedere opdracht is anders. Daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt."

Hij is blij met de ontwikkeling van de sector. "Het aanbod biologische producten wordt breder. Er is steeds meer mogelijk. Zo is er tegenwoordig bijvoorbeeld erg goed biologisch bier verkrijgbaar. Het is ideaal; ik hoef nu minder te zoeken. Het aanbod aan verse producten is enorm verbeterd."Niet alle producten waar Peter mee werkt zijn biologisch. Wel is bio een duidelijke pre voor hem. "Bij producten die heel moeilijk biologisch en vers te vinden zijn, kies ik vaker voor de conventionele variant." De gasten begrijpen steeds beter waarom Peter voor biologische producten kiest. Maar hij ziet het niet als zijn taak om mensen op die manier te overtuigen van biologisch. "Dit probeer ik door ermee te werken. Vaak vertel ik er dan pas achteraf bij dat het naast lekker ook nog eens biologisch was."


Workshops

Naast cateringactiviteiten is Peter Pan druk met workshops. "Dit blijft zich ontwikkelen. Zo geven we tegenwoordig bijvoorbeeld kookworkshops bij boer Sijmen in 't Gooi. Daar kunnen, naast het koken met verse producten van het land, allerlei activiteiten gedaan worden, zoals een cocktailworkshop, met de boer het land op, de wijngaard in of amuses maken."

De duurzaam ingerichte kookstudio waarin Peter Pan gevestigd zit, is ook ideaal om workshops in te houden. "Hier is ruimte voor maximaal veertig man." Er zijn workshops in allerlei thema's. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld een reis langs de Middellandse Zee maken. "Dan is er een team Spanje, Midden-Oosten en Italië. De koks die hier werken hebben ook ieder een eigen specialisme. Dit komt vaak goed van pas bij de creatie van deze workshops."Peter Pan neemt de organisatie van volledige evenementen op zich. "Men kan terecht bij één partij, dat is ideaal. We denken graag mee over de invulling en aankleding van een feest. Daarnaast regelen we in combinatie met de workshops bijvoorbeeld een fietstocht langs boerderijen in Waterland, of een workshop op een boot. Er komen soms wel heel specifieke verzoeken binnen. Zo heb ik al eens een vega-workshop in Curaçaose sfeer samengesteld."Experimenteren

De medewerkers van Peter Pan houden regelmatig een experimenteerdag. Dit gebeurt met diverse koks. Dan maken we allerlei nieuwe gerechten. De succesnummers worden dan bij volgende partijen ingezet. Al snel blijkt of de gasten er net zo enthousiast over zijn als wij."


Peter bij het busje, rechts een deel van de kruiden waarmee gewerkt wordt

Voor meer informatie:
Peter Janssen
Peter Pan Kookstudio & Catering
Papaverweg 37B
1019 SB Amsterdam
020 6363607
info@peterpan.nl
www.peterpan.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven