Robin Weeda van cateringbedrijf Kleine Spijzen:

'Ik sta aan het begin van een heel groot avontuur'

Robin Weeda uit Dordrecht heeft een passie voor koken en dat bracht hem op het idee om begin dit jaar het cateringbedrijf Kleine Spijzen op te richten. Kleine Spijzen richt zich op koken met verse en biologische producten, die bij voorkeur uit de streek komen.

Robin werkte in de grafische industrie, maar stopte daarmee door de economische omstandigheden. Zijn passie voor koken en het gegeven dat hij op kleine schaal al catering verzorgde, bracht hem ertoe Kleine Spijzen te starten en zo te gaan cateren vanuit huis. De keuken werd verbouwd en inmiddels kan Robin catering aanbieden voor groepen tot 50 man.

De keuze voor biologische producten is een bewuste, volgens Robin. "Daar deed ik zelf al veel mee en ik vind duurzaamheid erg belangrijk. Biologische gerechten voelen goed en belangrijker nog: het is gezond en smaakt beter. De producten – zoals groenten, zuivel en vlees – haal ik allemaal uit de omgeving."

Daar worden gerechten van gemaakt voor ontbijt, lunch, diners en buffetten. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een lunch van broodjes, al dan niet belegd met kaas uit de omgeving en huisgemaakte tapenade erbij, soepjes en salades. Ook hapjes worden door Kleine Spijzen verzorgd. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld een picknickmand of barbecuegerechten te bestellen.

"Ik sta aan het begin van een heel groot avontuur. Steeds meer worden biologische producten gebruikt en je merkt echt dat het leeft. Bedrijven gaan zich in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen ook steeds meer richten op duurzaamheid en duurzame producten."Daarover gesproken: Robin heeft woensdag 8 juni jongstleden het label van Fairtrade Gemeente Dordrecht gekregen, wat inhoudt dat hij staat voor eerlijke handel in landen als Afrika en Azië, omdat hij werkt met fairtrade ingrediënten als rijst, chocolade en fruit.

In de nabije toekomst wil de Dordtenaar zich richten op maaltijden. "Ik wil drie keer per week dagverse maaltijden aanbieden, voor mensen die bijvoorbeeld geen tijd hebben om eten klaar te maken. Ik denk dat deze snelle maaltijden veel gezonder kunnen dan de maaltijden die je in de supermarkt kan kopen." Voor de maaltijden geldt – net als voor de rest van de gerechten van Kleine Spijzen – dat deze duurzaam zijn verpakt. "De gerechten die ik maak zijn simpel, bewust en herkenbaar."

Kader

Op www.kleinespijzen.nl is te zien wat er allemaal besteld kan worden bij Kleine Spijzen in Dordrecht. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij cateraar Robin Weeda terecht. De wensen van de klant worden uitgebreid besproken, zodat de gerechten worden geserveerd die bij de mensen passen.

Bron: De Stem van Dordt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven