Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst biologische venkel bij Naturelle

Vanaf vandaag is bij Naturelle de eerste biologische venkel van eigen bodem beschikbaar. De venkel wordt aangeleverd door Naturelle teler Jan van Lierop: "We hebben weer een mooie, kwalitatief goede oogst dit jaar!"

De droge periode heeft ervoor gezorgd dat de biologische venkel dit jaar ongeveer een week later geoogst werd dan andere jaren. "Venkel verdampt veel water op een warme dag, watergift is daarom een aandachtspunt binnen de teelt", verduidelijkt Jan van Lierop. Het grootste verschil tussen gangbare en biologische venkelteelt is de manier van onkruidbestrijding. Biologische telers bestrijden onkruid handmatig en mechanisch en hebben daarnaast niet de mogelijkheid om uit te wijken naar herbiciden zoals gangbare telers. "Ik lever al jaren aan Naturelle. Je ziet dat het aandeel biologische producten in de supermarkt snel toeneemt. Via Naturelle speel ik daarop in. Naturelle is een belangrijke schakel tussen mij en supermarkt", aldus Jan van Lierop. "We bieden biologische venkel aan in verschillende verpakkingen met verschillende inhouden, om specifiek op de wensen van onze klanten in te kunnen spelen", vertelt Adrie Heemsbergen, Inkoop Naturelle.


Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.natuurlijknaturelle.nl.
Publicatiedatum: