23 juni: Conferentie over Cradle to Cradle en Duurzaam Beton

Strukton Civiel organiseert op 23 juni aanstaande een conferentie over Cradle to Cradle en duurzaam beton in het Bomencentrum in Baarn. Strukton organiseert dit in samenwerking met Vernieuwing Bouw en Bouwend Nederland. Zij organiseren deze conferentie om samen met de betonsector kennis en ervaring te delen over nieuwe mogelijkheden van duurzaam materiaalgebruik, het reduceren van grondstofgebruik en CO2-reductie. En om samen met de gehele betonketen te werken aan een nieuwe concrete aanpak van betonrecycling.

Duurzaam beton in het daglicht

Alle aspecten van duurzaam beton komen op 23 juni aan bod, toegelicht vanuit zeer diverse disciplines. In de bijlage vind u het programma en het overzicht van alle sprekers. Op 23 juni krijgen de aanwezigen (onder andere Rijkswaterstaat, Rijksgebouwendienst, gemeenten, provincies, aannemers, beton- en cementproducenten, recyclebedrijven en universiteiten) antwoord op de volgende vragen:
  • Staat 100 procent hergebruik van beton niet op gespannen voet met duurzaamheid en CO2-reductie?
  • Welke aanpassingen zijn er nodig in de huidige betonketen?
  • Welke praktijkvoorbeelden zijn er en wat is hun succes/tekortkoming?
  • Is 100 procent hergebruik een extra kostenpost of levert het ook iets op?
  • Welke kansen zijn er voor Nederlandse ondernemers?

Aanleiding

Aanleiding voor de conferentie is het initiatief dat de Technische Universiteit Delft en Strukton Civiel hebben genomen voor een uniek onderzoeksproject om beton honderd procent te recyclen. Inmiddels zijn veertien Europese partijen – waaronder universiteiten, onderzoekscentra, cementproducenten, aannemers en leveranciers – met een unieke Europese subsidie een pilotproject gestart. Het streven is om een nieuwe Cradle to Cradle-betonrecyclingmethode te ontwikkelen die kan gaan gelden als Europese standaard.
 
Bron: Duurzaam Vastgoed

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven