'Sofie op de wallen' staat voor biologisch en vegetarisch eten aan een lange rij tafels langs het water met 500 andere gasten en een keur van artiesten die de hele avond optreden. Vorig jaar september was het een succes. Reden genoeg voor de organisatoren om dit culinair en cultureel evenement weer voor te bereiden.
Abonneren
Vacatures
Biologisch en vegetarisch eten op de stadswal in Amersfoort
'Sofie op de wallen' dit jaar op zaterdag 2 juli
Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 2 juli vanaf 19:00 uur en weer op de stadswal in Plantsoen-Noord nabij de Koppelpoort. Ook dan trekken artiesten langs de tafels waar Amersfoorters kunnen genieten van biologische en vegetarische gerechten. Op het menu staan onder meer drie verschillende soepen, quiches, verschillende soorten hummus, saus van geitenkaas, een variëteit aan verschillende bereidingen van tofu, gegrilde groenten en Italiaans ijs van 'San Marco'. Producten zijn 100 procent biologisch en vooral afkomstig van telers uit de omgeving van Amersfoort. Net als vorig jaar zijn er maximaal 500 plaatsen.
Een keur van artiesten zoals Morris Rolland en rock groep Hunker, speelt akoestische muziek. Ook de buikdans-groep Bellydance zal langs de lange rij tafels trekken. Op het water langs het Plantsoen zal een boot van de 'Waterlijn' heen en weer varen. Ook daarop spelen artiesten.
Voor de organisatie van 'Sofie op de wallen' werken natuurvoedingswinkels, Eko-telers en cateraars samen. De naam van het evenement roept allerlei beelden op: Frivool is de feestelijke stemming en natuurlijk de associatie met 'Sofie aan tafel'. 'Sofie aan tafel' is in Amersfoort een al langer bekent concept. Daarbij gaat het om ontmoeting. Elkaar ontmoeten als in een dorp is ook bij 'Sofie aan tafel' een van de kerndoelen. Gasten schuiven aan en hebben leuke en verrassende momenten met mensen die ze nooit eerder spraken. Dit jaar werken de organisaties samen. 'Sofie aan tafel' draagt bij aan de aankleding van de tafels en kramen.
Kaarten kosten 12,50 euro en zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de natuurvoedingswinkels, 'De Expeditie' en bij KalasaKitchen.
Bron: De Stad Amersfoort
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA