Hutten Catering komt met eigen duurzaam huislabel

Hutten Catering lanceert op dinsdag 21 juni haar eigen duurzame huislabel De Guijt. De Veghelse cateraar werkt ten behoeve van dit label samen met lokale boeren, dierenartsen, voedseldeskundigen, biologen en de boerenorganisatie ZLTO.

Hutten is bijna twee jaar bezig geweest om voeding beter, duurzamer en lekkerder te maken, aldus een woordvoerder. "Dit is vertaald in een productassortiment met een buitengewoon onderscheidend karakter."

In het productieproces voegt Hutten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toe. Bij de productie wordt gestreefd naar honderd procent gebruik van natuurlijke grondstoffen. Producten bevatten minder zout, minder suikers en betere vetten.

Alle producten voldoen aan duurzaamheidseisen zoals dierenwelzijn, transparantie en authenticiteit. Met De Guijt staat Hutten op de genomineerdenlijst voor subsidie van People 4 Earth en Platform Duurzame Voedsel (Ministerie van EL&I) als pilotproject.

Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.