Franse bio-geitenhouder moet mogelijk wijken voor nieuwe jachthaven

De Franse biologische geitenboer David Fromont produceert jaarlijks 40.000 roomkazen. Hij runt zijn bedrijf samen met zijn vrouw Nathalie. Dertig procent van de productie wordt in de Franse biologische winkels verkocht. Ook verkoopt het echtpaar elke dag zelf hun eigen kaas op de boerderij. Het voedsel dat David zijn geiten geeft is grotendeels afkomstig van zijn eigen velden. "Ik heb altijd al geweten dat ik op deze manier wilde werken."

Hij heeft jarenlang gezocht naar de ideale plek voor zijn bedrijf. Deze vond hij aan het einde van de jaren negentig, in Bretignolles. "Deze boerderij is uniek. In het weekend of in augustus komen hier veel mensen om naar het strand te gaan." De boerderij ligt op 300 meter van de zee en bestrijkt meer dan twintig hectare. De 100 geiten genieten erg van hun vrijheid in de wei.


David Fromont met zijn geiten

De toekomst van het bedrijf is echter niet zeker. Achttien hectare van zijn grond staat op de nominatie om gebruikt te worden voor de ontwikkeling van een nieuwe jachthaven. "We leven van dag tot dag en moeten het besluit afwachten." 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.