Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bananen en koffie belangrijkste producten

Bio-export Peru in eerste kwartaal met 48,3 procent gestegen

De export van biologische producten vanuit Peru bereikte tussen januari en maart van dit jaar 46 miljoen dollar. Dit is een stijging van 48,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt Promperu. De instelling zegt dat deze cijfers de groeiende voorkeur voor gezonde producten, zoals biologische voeding, aantonen.

Een dergelijke tendens is vooral in Europa en Aziƫ te zien. Een groeiend deel van de bevolking kiest ervoor om geen producten meer te kopen waarbij tijdens de productie chemische beschermingsmiddelen toegepast zijn.

In het eerste kwartaal was de biologische bananenexport goed voor 37 procent van de totale export (17 miljoen dollar). Een stijging van 17,9 procent ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste exportmarkten van bio-bananen zijn de VS, Belgiƫ en Duitsland.

Daarop volgt biologische koffie met 35 procent en 16 miljoen dollar, een groei van 119,4 procent. De VS en Duitsland zijn voor dit product de belangrijkste markten.