Culinair brunchen samen met de boeren

BOERgondische Flevo Lunch op het Flevo Food Festival

Het Flevo Food Festival in het centrum van Dronten is op zondag 26 juni de perfecte entourage voor een BOERgondische Flevo Lunch. De BOERgondische Flevo Lunch wordt ter plekke op het festival bereid, onder supervisie van Gerhard Flantua. De gerechten worden gemaakt met de dagverse biologische oogst van het boerenland uit Flevoland.

Deelnemers kunnen tijdens het Flevo Food Festival aanschuiven aan een feestelijke en rijk gedekte tafel en zo kennismaken met de seizoens- en streekgebonden heerlijkheden van biologische boeren én van de Flevolandse kandidaten voor de titel Held van de Smaak Flevoland. Aansluitend aan deze bijzondere lunch vindt op het Flevo Food Festival de bekendmaking plaats van de Held van de Smaak Flevoland door gedeputeerde Jan Nico Appelman.

De BOERgondische Flevo Lunch wordt geserveerd tijdens het Flevo Food Festival. De
gasten van de maaltijd kunnen volop genieten van regionale specialiteiten, waarbij ze omringd worden door de bron van de 'Flevolandse smaak'; het beleven en ervaren van de teelt- en productiewijzen, het vakmanschap en de liefdevolle en enthousiaste aandacht van telers en producenten voor de producten die ze maken. Na afloop van de lunch is er op het festival volop de gelegenheid om meer te proeven, te beleven en te doen op het gebied van heerlijk voedsel uit uw eigen regio.

Chef-kok Gerhard Flantua coördineert de bereiding van deze BOERgondische Flevo
Lunch. De gasten van de lunch kunnen de bereiding meebeleven op de veldkeuken van Gerhard Flantua en kunnen op informele wijze kennismaken met de producenten van de ingrediënten, waarvan een aantal over hun producten zullen vertellen.

Naast producten van Flevolandse biologische boeren, worden gerechten bereid en
geserveerd van de kandidaten voor de titel 'Held van de Smaak Flevoland'. Voor deze titel zijn 5 Flevolandse ondernemers genomineerd:

Familie van Blokland uit Biddinghuizen; Hans en Griet uit Zeewolde; Heida uit Lelystad; Poldergenot uit Rutten; De Polderzoom uit Dronten.Bekendmaking Held van de Smaak Flevoland 2011

Ook dit jaar vindt er weer een Helden van de Smaak verkiezing plaats. Daarbij wordt er gezocht naar smaakhelden die zich buitengewoon inzetten voor het behoud van het ambacht en de productie van deze heerlijke producten, en hierdoor een voorbeeldfunctie hebben voor collega's. Net als in de andere Nederlandse provincies wordt in Flevoland door een regionale jury via een provinciale voorronde de finalist voor de landelijke finale gekozen. Aansluitend aan de Bourgondische Flevo Brunch wordt de Flevolandse finalist bekend gemaakt door gedeputeerde Jan Nico Appelman van Provincie Flevoland. Hierbij zijn alle kandidaten van de Held van de Smaak Flevoland-verkiezing aanwezig, alsook de Flevolandse jury. De winnaar van de Held van de Smaak Flevoland verkiezing mag Flevoland vertegenwoordigen in de landelijke finale, die in de Week van de Smaak, van 1 t/m 9 oktober 2011, plaatsvindt in Smaakhoofdstad Groningen. De Held van de Smaak verkiezing Flevoland wordt ondersteund door de regionale Rabobanken.

Locatie, datum en tijd

Bourgondische Flevo Brunch:

26 juni 2011 van 12:00 tot 14:00 uur op het Flevo Food Festival in Dronten.
Het festival vindt plaats op het Redeplein, gelegen tussen het Gemeentehuis en Theater De Meerpaal. Het festival is gratis toegankelijk en heeft rondom volop gratis
parkeergelegenheid.

Er zijn circa vijftig plaatsen beschikbaar voor deze vriendelijk geprijsde bijzondere
middagmaaltijd op het Flevo Food Festival. Reserveren is een vereiste en kan via
www.flevofoodfestival.nl/programma Het arrangement kost 9,50 euro per persoon en is inclusief feestelijke ontvangst met welkomstdrankje, exclusief overige drankjes.

De BOERgondische Flevo Lunch is mede mogelijk gemaakt door (K)ookkunst, Centrum
Biologische Landbouw, Flevo Food Festival, de kandidaten van de Held van de Smaak verkiezing Flevoland en Flevolandse biologische boeren.

Aansluitend: Bekendmaking Held van de Smaak Flevoland:

26 juni 2011 van 14:00 tot 15:00 uur op het Flevo Food Festival in Dronten.
De Held van de Smaak Flevoland wordt bekend gemaakt door gedeputeerde Jan Nico
Appelman van Provincie Flevoland, in aanwezigheid van de kandidaten en Flevolandse jury. De heer Appelman zal naast het onthullen van de winnaar in een korte speech ingaan op de verbondenheid van Flevoland met ambassadeurs als de (kandidaten van de) Held van de Smaak Flevoland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven