Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'De aarzeling is nog steeds zichtbaar'

Gevolgen EHEC-crisis nog merkbaar in Oostenrijkse bio-winkels

In Oostenrijk zijn sommige consumenten nog steeds ietwat terughoudend als het gaat om de aankoop van groenten. Dit is ook goed te merken in de biologisch winkels. "Het is inmiddels al een stuk drukker, maar je kunt de aarzeling bij veel klanten nog steeds zien", aldus Othmar Holzinger, eigenaar van de natuurvoedingswinkel Naturkost St. Josef in Wien-Neubau. De terughoudendheid van klanten na de EHEC-epidemie heeft de eerste dagen van de crisis tussen de twintig en dertig procent van de omzet gekost. Dit ligt nu nog tussen vijftien en twintig procent. "Het vertrouwen komt langzamerhand weer terug. De verkoop van de komkommers verloopt hier nog steeds slecht, maar de andere groenten compenseren dit grotendeels."



Hetzelfde geluid klinkt bij Biokette Maran. "De verkoop herstelt langzamerhand weer. Maar we zijn nog niet helemaal tevreden", zegt Mareike Nossol die aan de leiding staat van de winkel. Hoeveel omzetverlies de bio-winkelketen in de zes vestigingen in Wenen en Perchtoldsdorf heeft gemaakt, is nog niet bekend. "In de eerste week van de crisis hebben we bijna twintig procent minder klanten gehad. Nu lijken ze terug te komen."

Bio Austria schat het wekelijkse verlies van lokale telers (komkommers en sla) op zo'n 10.000 euro per week. 
Publicatiedatum: