Van authentieke dracht naar duurzame mode: De Boezelaar

Boezelaar is een oud-Hollands woord voor schort. Tegenwoordig vinden we de schort voornamelijk terug in de keuken, maar vroeger hoorde een boezelaar bij de dagelijkse klederdracht.

Kunstenaars Sarah van den Dungen en Maartje van der Kruijs willen de schort terug brengen in het straatbeeld. Van mooie biologische hennep- en katoenen stoffen maken zij bijzondere schorten met daarop een prachtige print. Elke boezelaar wordt met de hand vervaardigd door de kunstenaars. Het resultaat is een uniek kledingstuk, draagbaar over zowel een broek als rok, dat de dagelijkse outfit tot iets speciaals kan maken.

Hun kleine bedrijfje is nog maar kort begonnen maar maakte een goede start. Inmiddels zijn er steeds meer stof kleuren en prints in het assortiment op de boezelaar website te vinden. Binnenkort volgen de boezelaars voor kinderen en mannen.

Voor meer informatie: www.boezelaar.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.