Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Over 30 jaar eten we 50 procent biologisch'

Bio-fastfoodketen Cozna Vera gaat internationaal

Cozna Vera komt naar Brussel. Dit concept serveert biologische fastfood en is een initiatief van de Franse driesterrenkok Marc Veyrat.

De eerste vestiging van Cozna Vera werd in 2009 geopend in de Franse Savoye. De hamburgers zijn gemaakt van biologisch rundvlees en de patat is gemaakt van biologisch geteelde aardappelen. Biologische cola ontbreekt natuurlijk ook niet.

Tegenhanger

Veyrat werd tweemaal verkozen tot beste kok ter wereld en bouwde twee keer vanaf de grond een driesterrenrestaurant op. Uit eigen beweging gaf hij echter alles op voor een biologische fastfoodketen. Deze moet een tegenhanger zijn van de 'Amerikaanse hamburgers van de lopende band'.

Genocide

"Er is een genocide gaande, maar de mensen weten het niet. We eten 1,8 kilo pesticiden per jaar. Alles hoopt zich op in ons lichaam. Het aantal ziekten en allergieën groeit almaar door. Over 30 jaar eten we 50 procent biologisch. Let maar op. Dat is geen mode maar noodzaak", aldus Veyrat.

En een keten lijkt er daadwerkelijk te komen want Cozna Vera meldt op de website dat er openingen gepland staan in Brussel, Londen en Parijs.

Neofastfood

Veyrat is niet de enige die de fastfoodwereld wil veranderen. Steeds meer gezondere alternatieven worden op poten gezet. Talkin' Food spreekt van een neofastfood-beweging. Kijk bijvoorbeeld naar het Ellis Gourmet Burger-restaurant in Brussel of het succes van Burgerz in Den Haag.
 
Bron: Fastservice Entree
Publicatiedatum: