Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Culinair dineren op Zeeuws boerenerf

Lekker naar de Boer met Boergondisch feestmaal bij 't Hof Welgelegen op Walcheren

Tijdens het Lekker naar de Boer weekend – de open dagen op de biologische boerderij - verwelkomen Ard en Esther van de Kreeke van tuinderij 't Hof Welgelegen in Middelburg hun gasten met een Boergondisch feestmaal op zaterdag 18 juni. In de maanden juni tot en met oktober verzorgen biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land: seizoens- en streekgebonden eten op zijn best. Bij 't Hof Welgelegen kookt chef-kok Etienne Minnaert samen met Joni Overweel op 18 juni. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra promoten met het Boergondisch feestmaal seizoens- en streekgebonden eten van de biologische boer.


Boergondisch feestmaal

Het Boergondisch feestmaal wordt steeds op een andere biologische boerderij geserveerd en bereid door verschillende chef-koks. Op 18 juni kookt Etienne Minnaert samen met Joni Overweel. Chef-kok Etienne Minnaert heeft als passie de biologische producten van 't Hof Welgelegen ontdekt. En dan met name de smaakvolle en bijzondere groenten, die hij haalt op de biologische boerderij. Tuinder Ard van de Kreeke van 't Hof Welgelegen verzorgt een rondleiding over erf en velden, waarbij hij aan de gasten toelicht hoe hij zijn geurige en kleurrijke groenten en kruiden teelt.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal 't Hof Welgelegen: zaterdag 18 juni 2011 vanaf 18:00 uur. Er zijn circa veertig plaatsen beschikbaar voor dit bijzondere maal in de monumentale schuur of bij mooi weer op de romantische binnenplaats. Kosten 49,50 euro inclusief de rondleiding en drankarrangement. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.



Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio.

Ruim 4000 mensen waren de afgelopen vier jaren op 32 boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fêteren.
Publicatiedatum: