Suiker, peulvruchten en eetbare oliën

Indiase overheid heft exportbeperkingen bio-producten gedeeltelijk op

Om de biologische landbouw te bevorderen, heeft de Indiase regering de exportbeperkingen op suiker, peulvruchten en eetbare oliën gedeeltelijk opgeheven. Er mag nu per jaar 10.000 ton van deze producten geëxporteerd worden. Dit meldt het 'Directorate General of Foreign Trade' (DGFT).

De export van reguliere eetbare oliën is nog tot 30 september 2011 verboden. Maar dit zal dus niet gelden voor de biologische tegenhanger. De export van suiker is toegestaan omdat de productie de binnenlandse vraag overtreft. India had in 2006 de uitvoer van peulvruchten verboden. Dit zodat het binnenlandse aanbod weer op peil kon komen en om een gecontroleerde prijsverhoging tot stand te brengen.

Het biologisch landbouwareaal in China is sinds 2004-2005 enorm gestegen. De overheid is initiatiefnemer van meerdere projecten ter bevordering van de biologische landbouw en het gebruik van bio-gewasbeschermingsmiddelen en bio-meststoffen.

Negen staten hebben tot nu toe een biologisch landbouwbeleid opgesteld. Omdat biologisch voedsel duurder is, is er maar een beperkt aantal kopers voor dergelijke producten. Daarom wordt elke exportkans bemoedigd door biologische landbouwers.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven