Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belangrijk onderwerp tijdens Sustainable Foods Summit

Bio-bedrijven slaan handen ineen in strijd tegen klimaatverandering

Door het groeiende belang van de strijd tegen klimaatverandering besluiten steeds meer bedrijven hun eigen 'carbon foodprint' te onderzoeken. Onderzoek van Organic Monitor wijst uit dat sommige biologische bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie toonaangevend zijn met initiatieven om de uitstoot te meten, te verminderen en te compenseren.

Veel bedrijven in de biologische branche hebben duurzaamheid ingebouwd in hun bedrijfs-DNA. Ook spelen zij een rol in diverse duurzame landbouwprojecten.

De Sekom Group, de grootste biologische onderneming van het Midden-Oosten, zet zich bijvoorbeeld in voor de verbetering van de bodemkwaliteit van land in de Egyptische woestijn. Dit door met succes de bodemvruchtbaarheid te verbeteren en koolstofdioxide uit de lucht te absorberen. Ook andere bio-bedrijven maken gebruik van nieuwe composteringtechnologieën van Soil & More. Tijdens de Sustainable Foods Summit, eind deze maand in Amsterdam, zal blijken dat bodemcompostering een belangrijke rol kan spelen bij het beperken van 'carbon foodprint'.

Alpro, een toonaangevend biologisch- en 'wellness'-bedrijf in Europa heeft als doel gesteld om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het Britse Yeo Valley Organic heeft onlangs de 'Queen's Award for Enterprise in Sustainable Development' gewonnen. Het bedrijf zet zich in voor diverse milieu-projecte en doet er alles aan om haar ecologische voetafdruk te verminderen.

Ook veel andere bio-bedrijven in Europa zijn betrokken bij het meten, verminderen en compenseren van de 'carbon footprint'. Sommigen willen klimaatneutraal worden, terwijl andere bedrijven de consument meer transparantie bieden. Het Nederlandse bedrijf Eosta is hier een goed voorbeeld van. Zij hanteren innovatieve etiketteringsregelingen voor hun biologische groenten en fruit. Dit met het initiatief Nature&More.

'Carbon footprints' en de evolutie van eco-labels is één van de onderwerpen die aan bod zal komen tijden s de Sustainable Foods Summit. Deze zal in Amsterdam plaatsvinden, op 23 en 24 juni. Bij deze top zullen toonaangevende organisaties aanwezig zijn die betrokken zijn bij 'carbon management'-projecten in Europa.

Klik hier voor meer informatie.