
Veel bedrijven in de biologische branche hebben duurzaamheid ingebouwd in hun bedrijfs-DNA. Ook spelen zij een rol in diverse duurzame landbouwprojecten.
De Sekom Group, de grootste biologische onderneming van het Midden-Oosten, zet zich bijvoorbeeld in voor de verbetering van de bodemkwaliteit van land in de Egyptische woestijn. Dit door met succes de bodemvruchtbaarheid te verbeteren en koolstofdioxide uit de lucht te absorberen. Ook andere bio-bedrijven maken gebruik van nieuwe composteringtechnologieën van Soil & More. Tijdens de Sustainable Foods Summit, eind deze maand in Amsterdam, zal blijken dat bodemcompostering een belangrijke rol kan spelen bij het beperken van 'carbon foodprint'.

Ook veel andere bio-bedrijven in Europa zijn betrokken bij het meten, verminderen en compenseren van de 'carbon footprint'. Sommigen willen klimaatneutraal worden, terwijl andere bedrijven de consument meer transparantie bieden. Het Nederlandse bedrijf Eosta is hier een goed voorbeeld van. Zij hanteren innovatieve etiketteringsregelingen voor hun biologische groenten en fruit. Dit met het initiatief Nature&More.
'Carbon footprints' en de evolutie van eco-labels is één van de onderwerpen die aan bod zal komen tijden s de Sustainable Foods Summit. Deze zal in Amsterdam plaatsvinden, op 23 en 24 juni. Bij deze top zullen toonaangevende organisaties aanwezig zijn die betrokken zijn bij 'carbon management'-projecten in Europa.
Klik hier voor meer informatie.