Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bio-melkbranche viert groei met 'la Fête du Lait Bio 2011'

Biologische melk wordt steeds toegankelijker voor de Franse consument. Vandaag de dag zijn bijna 20.000 bedrijven actief in de biologische landbouw. De biologische melkveehouderij is één van de snelste groeiers. In 2009 produceerden 1931 boeren biologische melk. Sinds 1998 is het volume van biologische melk vervijfvoudigd tot 280 miljoen liter.

Belangrijke productieregio's zijn Pays de la Loire en Bretagne. Er zijn inmiddels zestien bedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het verpakken en verwerken. Maar ondanks dit alles, moet nog altijd 25 procent van de in Frankrijk geconsumeerde biologische melk geïmporteerd worden.

De bio-melkconsumptie wint ook terrein. Deze steeg tussen 2008 en 2009 met 21 procent. In totaal zegt 41 procent van de consumenten biologische melk te kopen. Dit ligt wel nog lager dan groenten en fruit (80 procent van de consumenten), eieren (62 procent), gevogelte (47 procent) en brood (42 procent). De biologische melk wordt voornamelijk in supermarkten verkocht (80 procent). Tien procent is in 2009 rechtstreeks op de boerderij verkocht.

Op vijf juni hebben veel bio-melkbedrijven de deuren geopend, dit in het kader van 'la Fête du Lait Bio 2011' dat in vier regio's plaats heeft gevonden: Elzas, Rhône-Alpes, Bretagne en Pays de la Loire.



Publicatiedatum: