Franse bio-melkbranche viert groei met 'la Fête du Lait Bio 2011'
Belangrijke productieregio's zijn Pays de la Loire en Bretagne. Er zijn inmiddels zestien bedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het verpakken en verwerken. Maar ondanks dit alles, moet nog altijd 25 procent van de in Frankrijk geconsumeerde biologische melk geïmporteerd worden.
De bio-melkconsumptie wint ook terrein. Deze steeg tussen 2008 en 2009 met 21 procent. In totaal zegt 41 procent van de consumenten biologische melk te kopen. Dit ligt wel nog lager dan groenten en fruit (80 procent van de consumenten), eieren (62 procent), gevogelte (47 procent) en brood (42 procent). De biologische melk wordt voornamelijk in supermarkten verkocht (80 procent). Tien procent is in 2009 rechtstreeks op de boerderij verkocht.
Op vijf juni hebben veel bio-melkbedrijven de deuren geopend, dit in het kader van 'la Fête du Lait Bio 2011' dat in vier regio's plaats heeft gevonden: Elzas, Rhône-Alpes, Bretagne en Pays de la Loire.