Boergondisch feestmaal
Het Boergondisch feestmaal op tuinderij Land & Boschzigt is een smaakvol middagprogramma dat start om 13:00 uur op zondag 12 juni, vaderdag en eerste Pinksterdag. Tuinder Sijmen Brandsma van Land & Boschzigt en gastvrouw Ellen Majoor van de Serre op Land & Boschzigt ontvangen de bezoekers met een welkomstdrankje en leiden hen rond over de rijkgevulde tuinderij met geurige kruiden, verse groenten en kleurrijke bloemen.Land & Boschzigt is een van de oudste biologische bedrijven van ons land: sinds 1949 worden hier op biologisch-dynamische wijze groenten, fruit en bloemen gekweekt. De vruchtbare zandgrond leent zich voor een scala aan gewassen: asperges in het voorjaar, en daarna de slasoorten, boontjes, wortelen, bieten, suikermais, pompoenen. De mooie tuin met historische muur, kas en geurige kruidentuin vraagt om een rondwandeling. Bezoekers genieten ook van de bloementuin rondom de winkel en van een kopje koffie in de serre. Tuinderij Land & Boschzigt is daarmee de perfecte locatie voor een middaglang genieten van het Boergondisch feestmaal.
Op zondag 12 juni 2011 en nogmaals op zondag 7 augustus en zondag 28 augustus zijn bezoekers van harte welkom bij Land & Boschzigt.
Gasten op Land & Boschzigt dineren in de serre op de tuinderij, vlak naast de bloeiende bloemen en weelderig groeiende groenten. Chef-kok Anna Pleiter kookt het Boergondisch feestmaal voor de vaders en hun kinderen. Het menu is nog een seizoensverrassing, maar natuurlijk is er een vegetarisch alternatief mogelijk.
Data en tijden
Boergondisch feestmaal Land & Boschzigt: zondag 12 juni 2011 vanaf 13:00 uur. Nogmaals op zondag 7 augustus en 28 augustus. Er zijn circa dertig plaatsen beschikbaar voor dit bijzondere maal in de tuinderij. Kosten 45 euro inclusief de rondleiding en welkomstdrankje, exclusief overige drankjes. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio.
Ruim 3000 mensen waren de afgelopen vier jaren op 32 boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fĂȘteren.