Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bij bio-tuinderij Land & Boschzigt

Verwen vader met een Boergondisch feestmaal op 12 juni

Op de Belgische variant van Vaderdag, 12 juni aanstaande, zijn vaders van harte welkom voor een Boergondisch feestmaal bij tuinderij Land & Boschzigt. In de maanden juni tot en met oktober verzorgen biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land: seizoens- en streekgebonden eten op zijn best! Chef-kok Anna Pleiter kookt op Land & Boschzigt een een smaakvol feestmaal, waarvan bezoekers de hele middag kunnen genieten. Op 12 juni is het natuurlijk een goede gelegenheid voor gasten om hun vader eens flink in het zonnetje te zetten. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra willen met het Boergondisch feestmaal seizoens- en streekgebonden eten van de biologische boer promoten.

Boergondisch feestmaal

Het Boergondisch feestmaal op tuinderij Land & Boschzigt is een smaakvol middagprogramma dat start om 13:00 uur op zondag 12 juni, vaderdag en eerste Pinksterdag. Tuinder Sijmen Brandsma van Land & Boschzigt en gastvrouw Ellen Majoor van de Serre op Land & Boschzigt ontvangen de bezoekers met een welkomstdrankje en leiden hen rond over de rijkgevulde tuinderij met geurige kruiden, verse groenten en kleurrijke bloemen.

Land & Boschzigt is een van de oudste biologische bedrijven van ons land: sinds 1949 worden hier op biologisch-dynamische wijze groenten, fruit en bloemen gekweekt. De vruchtbare zandgrond leent zich voor een scala aan gewassen: asperges in het voorjaar, en daarna de slasoorten, boontjes, wortelen, bieten, suikermais, pompoenen. De mooie tuin met historische muur, kas en geurige kruidentuin vraagt om een rondwandeling. Bezoekers genieten ook van de bloementuin rondom de winkel en van een kopje koffie in de serre. Tuinderij Land & Boschzigt is daarmee de perfecte locatie voor een middaglang genieten van het Boergondisch feestmaal.



Op zondag 12 juni 2011 en nogmaals op zondag 7 augustus en zondag 28 augustus zijn bezoekers van harte welkom bij Land & Boschzigt.

Gasten op Land & Boschzigt dineren in de serre op de tuinderij, vlak naast de bloeiende bloemen en weelderig groeiende groenten. Chef-kok Anna Pleiter kookt het Boergondisch feestmaal voor de vaders en hun kinderen. Het menu is nog een seizoensverrassing, maar natuurlijk is er een vegetarisch alternatief mogelijk.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal Land & Boschzigt: zondag 12 juni 2011 vanaf 13:00 uur. Nogmaals op zondag 7 augustus en 28 augustus. Er zijn circa dertig plaatsen beschikbaar voor dit bijzondere maal in de tuinderij. Kosten 45 euro inclusief de rondleiding en welkomstdrankje, exclusief overige drankjes. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.

Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio.

Ruim 3000 mensen waren de afgelopen vier jaren op 32 boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fĂȘteren.
Publicatiedatum: