Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Snel, gezond, duurzaam en (deels) bio

EXKi-concept komt naar Nederland

Het internationale EXKi komt naar Nederland. Dit concept is er voor de snelle, gezonde, duurzame en (deels) biologische hap.

EXKi is een Belgisch concept en heeft al 51 vestigingen in steden als Brussel, Parijs, Milaan en Luxemburg. Het serveert kant-en-klare broodjes, salades, soepen, verse sappen én koffie. De eerste Nederlandse vestiging komt in Den Haag.

Biologisch

Alle producten bij EXKi zijn volledig vrij van kunstmatige kleurstoffen en andere 'productverbeteraars'. Tevens is een deel van het assortiment biologisch. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen worden alle producten dagvers bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

EXKi verandert het productaanbod ieder dagdeel. 's Ochtends wordt een gevarieerd ontbijt geserveerd. In de middag liggen broodjes, soepen, salades en quiches klaar en 's avonds ligt de nadruk vooral op diverse warme gerechten.

Voor zoetekauwen heeft EXKi een ruim assortiment aan ambachtelijke taarten en andere lekkernijen.

Groentekok

Speciaal voor EXKi heeft groentekok Frank Fol de zogeheten Légumaise gecreëerd. Deze bevat 4 keer minder olie dan mayonaise en bestaat voor 80 procent uit groenten. Daarnaast verandert EXKi de menukaart ieder half jaar, aansluitend op het seizoen.

Milieuvriendelijk

EXKi doet er alles aan om het effect van haar bedrijfsvoering op het milieu en de maatschappij te minimaliseren. In samenwerking met het WWF wordt de ecologische voetafdruk van de restaurants berekend om deze vervolgens proactief te verkleinen.

Veel zorg gaat bijvoorbeeld uit naar milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, scheiding van afval en gebruik van groene energie.

Bron: Fastservice Entree
Publicatiedatum: