Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denk bij MVO-beleid ook aan meer biologische producten in bedrijfskantine

Voor organisaties die het milieu een warm hart toedragen is maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend. Daarbij ligt de nadruk vaak op het productieproces en de keuze van (toe)leveranciers. Maar hoe zit het met het eten in de bedrijfskantine? Ook daar is winst te behalen, denk aan meer biologische producten.

Verantwoord ondernemen gaat verder dan milieuvriendelijk produceren, zuinig omgaan met energie en in groene bedrijfsauto's rijden. Ook in de bedrijfskantine kan het een en ander verbeterd worden. Bewust groen inkopen kan ook als het om broodbeleg, koffie, snacks en zuivelproducten gaat. Om bedrijven te wijzen op verantwoorde alternatieven die beter zijn voor mens en milieu start Wakker Dier een campagne. Vijftig grote organisaties die zeggen iets aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te doen, krijgen een brief over het belang van 'eerlijk' eten in de bedrijfskantine.

Biologische producten inkopen

In de campagne wordt aandacht besteed aan alle soorten voedsel, van biologische eieren en zuivelproducten tot vleeswaren en alternatieven zonder vlees. Werknemers worden opgeroepen kritisch naar het aanbod in de eigen bedrijfskantine te kijken. Kan men kiezen voor een diervriendelijker alternatief of zijn er alleen producten uit de bio-industrie verkrijgbaar? Inmiddels bieden de meeste grote cateringbedrijven alternatieven aan, ook voor vegetariƫrs. Bij de inkoop heeft een bedrijf dus wel de keus.
 
Klik hier om meer informatie te bekijken, zoals een checklist voor de bedrijfskantine en een lijst met actiepunten.
 
Bron: Office Rendement
Publicatiedatum: