Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stichting EKO-keurmerk opgericht

Skal: EKO-keurmerk heeft toekomst!

Voor het bekende zwart-witte EKO-keurmerk voor biologische producten gelooft controleorganisatie Skal in een nieuwe toekomst. Waar consumenten behoefte aan hebben is één herkenbaar en vertrouwd logo dat staat voor een groot aantal aspecten van biologische productie. Het EKO-keurmerk kan die rol in de toekomst uitstekend vervullen. Om dat te kunnen realiseren is onlangs de Stichting EKO-keurmerk in het leven geroepen. Deze stichting gaat zich nu voorbereiden op haar nieuwe taak.

Bekendheid en waarde EKO-keurmerk: betrouwbaar biologisch

Eind 2010 heeft het bureau Marketresponse een enquête gehouden onder consumenten. Daaruit blijkt dat het EKO-keurmerk verreweg het meest bekende keurmerk is voor biologische producten. Het maakt bio-producten makkelijk herkenbaar en toegankelijk bij het grote publiek.


Ook is gebleken dat vooral de duurzame consument het keurmerk veel waarde toekent. Consumenten zien het EKO-keurmerk als biologisch, verantwoord geproduceerd, milieuvriendelijk, natuurlijk, diervriendelijk, gezond en betrouwbaar.


Kortom: het EKO-keurmerk betekent daadwerkelijk iets!

Het volledige rapport van Marketresponse is te vinden op www.eko-keurmerk.nl.

Biologisch met extra maatschappelijke waarden

Nu het Europese bio-keurmerk voor biologische producten verplicht is, ziet Skal in de enquête-uitslag een goede reden tot herwaardering van het EKO-keurmerk. Het wordt een logo dat de consument zekerheid geeft over diverse nu nog versnipperde productieaspecten zoals klimaat, streekeigenheid, eerlijke handel, natuur en sociale
omstandigheden. Deze aspecten komen bovenop de wettelijke biologische normen.

Nieuwe stichting

Met de oprichting van stichting EKO-keurmerk gaat Skal zich volledig concentreren op haar taak als publiekrechtelijke toezichthouder en uitvoerende certificeringsinstantie.

Ontwikkeling en beheer van aanvullende private normen en overige private zaken zoals eigendom en beheer van het EKO-keurmerk zullen taken worden van de nieuwe stichting die daartoe samenwerking zal zoeken met geïnteresseerde instanties en marktpartijen.

Historie

Het EKO-keurmerk is in 1985 ontstaan vanuit een groep natuurvoedingswinkeliers en biologische boeren die zo de consumenten wilden laten zien dat het product
gecontroleerd en dus echt biologisch was. Op dat moment bestonden nog geen wettelijke regels vanuit de overheid. Sinds 1992 betekent het EKO-keurmerk dat producten voldoen aan de Europese regelgeving voor biologische productie.

Voor meer informatie: www.skal.nl en www.eko-keurmerk.nl
Publicatiedatum: