Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aftrap op 3 en 4 juni op Hoeve Biesland

Locaties Boergondisch feestmaal bekend

De vijfde editie van het Boergondisch feestmaal gaat in 2011 van start met een culinair diner tussen de koeien in Delfgauw. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra promoten met het Boergondisch feestmaal duurzame consumptie en authentiek smaakvol eten van de biologische boer uit eigen regio. Boer en boerin Jan en Mieke Duijndam geven de aftrap op Hoeve Biesland op 3 en 4 juni aanstaande. De afgelopen vier jaar schoven 4000 mensen bij 32 biologische boeren aan tafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal bij de boer. In de maanden juni tot en met oktober van dit jaar verzorgen biologische boeren door het hele land elk weekend een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur
 

Boergondisch feestmaal op Hoeve Biesland

Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land. Een excursie met de biologische boer(in) over de landerijen maakt onderdeel uit van het programma. Bij Hoeve Biesland staat Sjaak Borsboom van Biesland Kookt! in samenwerking met restaurant Rossio uit Delft te koken tussen de koeien.

Locaties

De volgende boerderijen staan definitief op het programma. Meer locaties volgen.
  • Hoeve Biesland, Delfgauw
  • 't Hof Welgelegen, Middelburg
  • De Ommuurde Tuin, Wageningen/Renkum
  • 't Ecoloar, Wythmen bij Zwolle
  • Tuinderij Eyckenstein, Maartensdijk
  • De Heijerhof, Baexum
  • De Bergerhof, Sevenum
  • Moestuin Maarschalkerweerd, Utrecht
  • De Dikhoeve, Ransdorp
  • Croy Cruyden, Aarle-Rixtel
  • De Serre van tuinderij Land & Boschzigt, 's Graveland
  • 't Schop, Hilvarenbeek
Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl.
Publicatiedatum: