Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Biologisch heeft zeker toegevoegde waarde'

Drie nieuwe bio-dressings bij Oil & Vinegar

Tholen – Het bio-gehalte in het assortiment van Oil & Vinegar is nog niet heel groot. Nadat er vraag kwam naar biologisch, heeft Oil & Vinegar drie jaar geleden besloten dat biologisch een goede toevoeging aan het assortiment kan zijn en daarom het Skal-certificaat behaald. "Zowel klanten en leveranciers vroegen om biologische producten toe te voegen aan het assortiment. Het is echter geen beleid om volledig over te schakelen op biologisch. Wij zoeken in de eerste plaats naar lekkere en gezonde producten. De smaak en authenticiteit van het product staan voorop. Biologisch is daarbij mooi meegenomen, maar geen vereiste", licht Michiel Robben toe.

Michiel Robben is op het hoofdkantoor in Oosterhout verantwoordelijk voor kwaliteit en de bewaking van het biologisch assortiment. Hij vertelt dat het assortiment binnenkort aangevuld wordt met drie biologische dressings. Het gaat om de Crazy Citrus. Dit is een frisse dressing met een vleugje knoflook. Lekker bijvoorbeeld voor in een salade geitenkaas. En de Irresistible Italian is een volle kruidendressing met Italiaans karakter. Deze kan goed op de salade, bij tomaat en bij gegrilde kip of als dipper bij barbecuevlees. De derde dressing is genaamd Passionate Pepper. Deze is toepasbaar in onder meer een salade met biefstukreepjes en sperziebonen.



"We zijn via Biobandits met deze dressings in aanraking gekomen. Met deze leverancier hebben we een goede relatie en hij wees ons op deze producten. Qua smaak en inhoud passen de dressings prima in ons assortiment."

Een ander biologisch product dat momenteel al tot het assortiment van Oil & Vinnegar behoort is de kruidenmix tomaat eekhoorntjesbrood. Ook twee van de hardlopende olijfoliën (op de tap) worden al biologisch geproduceerd, dit zijn de Soler Romero en Bonsecco. "De plantages waarop de olijven geteeld worden beschikken echter niet over een officieel certificaat." De Italiaanse Cufrol-bio olijfolie is wel officieel gecertificeerd door het Istituto Mediterraneo di Certificazione.


De tap met olijfoliën

Omdat Oil & Vinegar een internationale keten is, werkt het bedrijf met een vast assortiment. "Biologische producten brengen de moeilijkheid met zich mee dat een product dat hier biologisch gecertificeerd is, niet automatisch ook in de VS toegestaan is."


De herkenbare look van de Oil & Vinegar-vestigingen

Michiel verwacht dat er in de toekomst nog wat bio-producten bij zullen komen, waaronder sauzen en dressings. Hij ziet bijvoorbeeld wel iets in een kant- en klare pastamix. "Er is zeker vraag naar biologisch en Oil & Vinegar moet daarin mee. Biologisch heeft voor mij ook zeker toegevoegde waarde. Er komt steeds meer aandacht voor biologisch binnen ons bedrijf. Een goed voorbeeld daarvan is de 'Back to Nature'-campagne van vorig jaar. Dat was een erg leuke actie."

Voor meer informatie:
Michiel Robben
Assisi BV
Koopvaardijweg 19B
4906 CV Oosterhout
0162 472068
[email protected]
www.oilvinegar.com