Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Risico bestaat dat biologisch een massamarkt wordt'

Franse bio-pluimveehouder Bignon gaat voor geleidelijke groei

Een sterke verkoop van biologische levensmiddelen investeerders aan te trekken
Zelfs in een periode met stijgende voedselprijzen en onzekerheid kan de Franse biologische pluimveehouder Damien Bignon, niet voldoen aan de vraag naar biologische eieren op de lokale markt. Zijn werkgebied is de regio rondom Parijs.

Hij houdt in de buurt van Feucherolles op zijn bedrijf 'Ferme des Beurreries' 3000 biologisch kippen op 432 hectare. Hij heeft vijf mensen in dienst en produceert ook biologische granen voor zijn eigen voer en andere opdrachtgevers.
 

De vrouw van Damien, Marie-Helene, voert de kippen

Bignon denkt gemakkelijk uit te kunnen breiden naar 12.000, dit is het gelijk aan het aantal kippen dat vóór de omschakeling in 1990 op het bedrijf rondliep. De boer gaat echter voor een meer geleidelijke groei, om zo de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.



Hij rekent twee euro voor een half dozijn eieren. "Het probleem is dat wij succesvol moeten ondernemen zonder in de valstrikken van de geïndustrialiseerde landbouw te trappen. Het risico bestaat dat biologisch een massamarkt wordt."