Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verwerkt enkel regionale ingrediënten

Duitse bakker in Haren gaat over op biologische werkwijze

Vanaf heden zijn in het Duitse Haren bio-broden en broodjes verkrijgbaar. Bakker Scherpers, die al vele jaren bekend is als bakker in de regio, heeft een nieuwe winkel geopend waarin hij biologisch brood en broodjes aanbiedt. Dit is aan de Langen Straße 29 in Haren. Het assortiment bestaat uit zeven verschillende broden en evenveel krokante broodjes. Hierin zijn onder meer pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten verwerkt.

"Ik vind het spannend om met andere grondstoffen te werken. Er zijn langere rusttijden nodig en je moet op een andere manier met dit deeg werken", vertelt eigenaar Chris Schepens over zijn motivatie om van conventioneel bakken naar biologische bakken over te schakelen. Vooral het duurzaamheidsaspect is voor hem belangrijk. Hij is een samenwerking aangegaan met Uwe Erks. Uwe runt een regionale Bioland-graanmolen.

Het meel wordt ingekocht van de regionale bio-molen Erks uit Horsten. Deze haalt op zijn beurt grondstoffen van biologische boer Garrelt Agena.