Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'100 procent bio-voeding, sterk regionaal karakter'

Initiatief Biohotels bestaat tien jaar

De Oostenrijkse chefkok Otto Wandl serveert alleen biologische producten. En zoveel mogelijk ingrediƫnten zijn afkomstig van biologische boeren en telers uit de omgeving. Wandl is kok van Biohotel Leutascher Hof. In Tirol werken negen hotels enkel met biologische producten. Zij maken deel uit van het in 2001 in het leven geroepen initiatief 'Biohotels'. Daarvan zijn nu tien jaar later 71 hotels lid, uit vijf verschillende landen.

"In al onze hotels, die 930.000 overnachtingen per jaar registreren, wordt honderd procent biologische voeding gebruikt, met een sterk regionaal karakter", zegt Ludwig Gruber, woordvoerder van de bio-hotels. "Het voltallige personeel ondersteunt deze werkwijze. Daarom kunnen we altijd exact zeggen waar de producten vandaan komen."

"We gaan voor volledige eerlijkheid. Vijf bedrijven, waaronder twee uit Tirol, namen het niet zo nauw met bio, daarom zijn deze bedrijven van onze lijst met leveranciers geschrapt."

Publicatiedatum: