"Tegen 2012 moeten vraag en aanbod evenwicht bereiken, met uitzondering van de exotische producten", reageert Elizabeth Mercier, de directrice van l'Agence Bio. Van sommige producten, zoals met name wijn, rundvlees, eieren en pluimvee, is Frankrijk vrijwel onafhankelijk van de import.
Horeca
In de horeca groeit het aandeel biologisch ook sterk. Uit een door l'Agence Bio gehouden enquête blijkt dat begin 2011 46 procent van de restaurants bio-producten in het menu verwerkt heeft. Dit tegenover 40 procent in 2009. De organisatie verwacht dat in 2012 acht van de tien cateraars biologisch zullen bieden.
De omzet van biologisch in de catering bedroeg in 2010 zo'n 130 miljoen euro (drie keer meer dan in 2008). Vier procent van de cateringproducten is afkomstig uit de bio-landbouw. Het aandeel in de totale inkopen ligt op 1,8 procent. Het valt sterk te betwijfelen dat het streefcijfer van twintig procent biologische producten in de catering in 2012 gehaald zal worden.