Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groeit snel op ambachtelijke biermarkt

VS: Veel bio-brouwers willen hogere kosten niet compenseren met verkoopprijzen

Amerika's ambachtelijke biermarkt is de afgelopen jaren snel gegroeid. Biologisch bier maakt voor slechts een kleine fractie deel uit van de ambachtelijke biermarkt, maar wint zeer snel terrein. Tussen 2003 en 2009 zijn de verkopen van biologisch bier toegenomen van 9 miljoen dollar naar 41 miljoen dollar. Men verwacht dat de groei zal doorzetten.

Er is echter maar een geringe aanvoer van biologische ingrediënten op de markt. Daarom kampen de bio-brouwers met aanzienlijk hogere kosten dan gewone ambachtelijke brouwers. Leveranciers zijn zich ervan bewust dat biologische brouwers bereid zijn om deze hogere kosten te betalen. Toch weigeren veel bio-brouwers om dit met de verkoopprijzen te compenseren. Integendeel, ze verkopen hun producten zelfs tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die van gemiddeld ambachtelijk bier.

De Bison Brewing Company is een goed voorbeeld van een vooruitstrevende brouwerij. Zij werken voornamelijk met ingrediënten uit de regio Berkeley in Californië. De brouwerij stimuleert producenten om van conventionele naar biologische landbouw om te schakelen.

Ook Sierra Nevada is begonnen met het brouwen van kleine hoeveelheden biologisch bier met ingrediënten die uitsluitend op hun eigen terrein geteeld zijn.

De industrie verwacht dat de biologische bierbrouwers binnenkort gaan profiteren van grotere winstmarges, wanneer hun gemiddelde variabele kosten dalen. Deze kosten liggen bijvoorbeeld lager omdat het onderhouden van biologische landbouwgronden vijftig procent minder energie kost dan het onderhouden van grond op gangbare bedrijven. 
Publicatiedatum: