Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veneca: Duurzame inkoop met keurmerk nadert 10 procent in bedrijfscatering

Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) werkt hard aan de verduurzaming van de bedrijfscatering. Het percentage duurzame inkoop in 2010 bevestigt dit nogmaals. Ondanks de ook in de contractcatering voelbare invloed van de crisis, nadert het aandeel duurzaam tien procent van de totale inkoop. Met andere woorden: catering kan gelijk gesteld worden aan verduurzaming.

De top 5 duurzame inkoop zag er voor de bedrijfscatering in 2010 als volgt uit:
  1. Eieren: 56 procent
  2. Vis: 44 procent
  3. Koffie: 18 procent
  4. Zuivel: 13 procent
  5. AGF: 10 procent

Verduurzaming is voor de bij Veneca aangesloten cateraars een continu proces van vernieuwende inzichten en technische mogelijkheden. Opdrachtgevers worden geadviseerd hoe ze zuiniger met energie om kunnen gaan en nieuwe locaties worden duurzaam gebouwd. Er worden duurzame logistieke afspraken gemaakt met leveranciers en met producenten over alternatieve verpakkingen of productsamenstellingen. Daarnaast veroveren cateraars stap voor stap de hearts & minds van consumenten voor de voordelen van duurzaam eten.

Met bovenstaande initiatieven presteren Veneca-leden veel meer dan alleen de duidelijk meetbare duurzaamheidskeurmerken, zoals die ook volgens de Monitor Duurzaam Voedsel van het ministerie van EL&I tot stand komen.

Was vijf jaar geleden het begrip verduurzaming nog vaag en onduidelijk, tegenwoordig werkt elke cateraar op een of andere manier aan de verduurzaming van hun concepten, diensten en producten.

Bron: Veneca
Publicatiedatum: