Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische lunch in verzorgingstehuis Schutsmantel

Deze week is het Fairtrade-week en 12 mei was het ook nog eens de 'dag van de verpleging'. De combinatie van deze feiten was voor verzorgingshuis Schutsmantel in Bilthoven aanleiding om samen met bewoners eens heel anders te eten: fairtrade en biologisch. Maar hoe organiseer je zo'n lunch voor 100 mensen?
 
Elly van der Schaaf stapte bij Natuurwinkel De Bilt naar binnen om eens te kijken of ze hier de ingrediƫnten voor zo'n maaltijd kon vinden. Daar ontspon zich een gesprek met Jan Peter Oosterloo over hoe dat nou het best kon worden aangepakt. Jan Peter belde met zijn leveranciers, Bakkerij Verbeek voor de tweehonderd bolletjes en UDEA voor de 100 kroketten.



Beide leveranciers vonden het zo'n leuk idee dat ze de producten gratis ter beschikking stelden. Ook de soep was zo geregeld, bij Solo Bio uit Zeist zijn het meesters in het maken van heerlijke vegetarische en betaalbare soep en die wilden ze graag leveren.
 


Gisteren was het zover, met de wethouder van duurzaamheid erbij genoten zo'n honderd bewoners van een eerlijke en heerlijke lunch, verschillende soorten bolletjes, heerlijke kroketten, er was zelfs fairtrade wijn voor wie dat lekker vond. Het was een heel gezellig samenzijn. Mooi om zo samen stil te staan bij fairtrade/biologisch eten.
Publicatiedatum: