De vier finalisten zijn bekend, finale zaterdag 14 mei
Live ontknoping Kookwedstrijd Van Flevolandse Bodem
Zaterdag 14 mei vindt op het Redeplein in Dronten de spannende ontknoping plaats van de Kookwedstrijd Van Flevolandse Bodem, die wordt georganiseerd door het Centrum Biologische Landbouw (CBL) in Lelystad. Eén tipje van de sluier kan alvast opgelicht worden: de finalisten zijn bekend.
Speciaal voor de Kookwedstrijd Van Flevolandse Bodem bedachten restaurants uit heel Flevoland de heerlijkste streekgerechten, bereid met zoveel mogelijk biologische producten van Flevolandse bodem. Wat te denken bijvoorbeeld van een pannenkoek met Lelystadse forel of een couscous met vergeten groenten van Flevolandse bodem?
Afgelopen wintermaanden hebben de deelnemende restaurants hun zelfbedachte streekgerecht op de eigen menukaart gezet. Gedurende deze periode konden gasten op de gerechten stemmen en zo hun favoriete streekgerecht nomineren. Nu zijn de stemmen geteld en heeft de vakjury (bestaande uit Flevolandse topkoks Pascal Jalhay en Paul van Staveren, tv-presentatrice Tessel Linders van Omroep Flevoland en wethouder Economische Zaken van Dronten Paul Gach) vier finalisten geselecteerd die hun gerecht op 14 mei live zullen bereiden voor publiek en vakjury.
De vier finalisten zijn: pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op uit Lelystad, restaurant Flantuas uit Lelystad, restaurant Het Wapen van Ens uit Ens en restaurant Le Mirage uit Emmeloord. Hieruit kiest de vakjury aan het eind van de finale de winnaar van de publieksprijs en de winnaar van de juryprijs.
De finale belooft een spannend publieksevenement te worden. Hij vindt plaats op zaterdag 14 mei op het Redeplein in Dronten, van 11:00 tot 15:00 uur, midden tussen de marktkramen van de Streekmarkt Suydersee, waarvan op deze dag een nieuw seizoen van start gaat. Hier kunnen Drontenaren en bezoekers van de regio de heerlijkste producten van Flevolandse bodem kopen om thuis mee aan de slag te gaan. Ook kunnen ze live kennismaken met de boeren en ambachtelijke producenten die in de regio hun producten maken en verbouwen: romige boerenkaas, verse groenten en fruit, bier, wijn en honing. Allemaal ambachtelijk bereid en voor een eerlijke prijs. Fairtrade hoeft niet van ver te komen.