Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Het loopt bij ons dus letterlijk gesmeerd'

Canisius Stroop, een ware traditie

Meer dan 100 jaar geleden, in 1903, kwam Jean Canisius uit Schinnen, Zuid-Limburg op het idee om stroop op grote schaal te fabriceren. Sindsdien is het maken van stroop een ware traditie geworden. Mede dankzij Jean gaat er nu jaarlijks meer dan 3 miljoen kilo stroop de deur uit bij de Canisius Stroopfabriek.

Canisius heeft een uitgebreid assortiment. Stroop in allerlei smaken: appelstroop, perenstroop, peren-appelstroop, suikerbietenstroop en ook tal van biologische stropen. De biologische stropen zijn er in de smaken appelstroop en appel-perenstroop. Canisius probeert flexibel op de vragen uit de markt in te spelen. Bij vraag van de consument naar een bepaald product, wordt alles in werk gesteld om het te kunnen produceren. Zo zijn er dus steeds vernieuwingen binnen het assortiment.

Voor het produceren van één kilo stroop worden zeven kilo appels verwerkt. De meeste appels komen uit eigen streekgebied. De stropen worden gefabriceerd zonder toevoeging van suikers, kleur-, geur-, smaak- en conserveringsstoffen of andere additieven en hebben zo een hoge voedingswaarde. Kwaliteit staat bij Canisius hoog in het vaandel. Door geautomatiseerde verwerking kan een constante kwaliteit gegarandeerd worden. De eindproducten, die in de fabriek in verschillende verpakkingen afgevuld worden, worden direct gedistribueerd.


De biologische appelstroop van Canisius

De stropen worden geleverd in verschillende soorten verpakkingen: bekers, blikken, glazen potten en sinds kort ook de squeezer. Deze worden geleverd aan de supermarkten, groothandelaren en de natuurvoedingszaken. Speciaal voor de horeca en instellingen zijn er ook kleinverpakkingen: monocups. Voor de grootverbruikers, zoals de bakkerijen en horeca, levert Canisius stroop in grootverpakkingen: emmers. Ten slotte kan de stroop voor de industriële verwerkers geleverd worden in bulkverpakkingen. De producten vinden zowel onder het Canisius-merk als onder Private Label hun weg naar de consument en de verwerkers. Niet alleen naar de consument in Nederland en België, maar ook in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: