Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BD-wijn Beaujolais Blanc is Beaujoliscious deze zomer

Wordt er zomers weer voorspeld? Zet de Beaujolais koel. Beaujolais is niet te zwaar, maar lekker verteerbaar. Perfect bij de lichte, zomerse keuken: salade, vis, charcuterie, paté, kalfsvlees, gevogelte, kaas. Op zoek naar mooie wijn-spijs combinaties met Beaujolais? Kijk op www.beaujolais.com voor 1001 lekkere recepten met wijnadvies.

Blanc & rosé

Er bestaat zelfs Beaujolais Blanc. Volgens de wijnmakers een zeldzame parel, want er is maar een beperkt aantal hectare in de noordelijke Beaujolais beplant met de witte Chardonnay druif. Vooruit, omdat deze zo zeldzaam is een paar tips: de biodynamische Château de Lavernette – Les Vignes de la Roche van de Nederlandse Anke de Boissieu en haar familie (www.egrappe.nl).

Anke runt een wijngaard van drie hectare, gelegen in het noorden van de Beaujolais. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is twintig jaar.

Serveersuggestie: heerlijk bij zalm, risotto, kreeft, zachte, milde kazen of Roquefort, Caesar salade, de Caribische keuken, kip- of varkensvlees in een romige saus, oesters of gevulde venusschelpen.


Publicatiedatum: