Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aftrap met finale kookwedstrijd Van Flevolandse Bodem

Fair, lekker en lokaal: nieuw seizoen Streekmarkt Suydersee start 14 mei

Zaterdag 14 mei start het nieuwe seizoen voor de Streekmarkt Suydersee op het Redeplein in Dronten. Hier kunnen Drontenaren en bezoekers van de regio 'live' kennis maken met de boeren en ambachtelijke producenten die in de regio hun producten maken en verbouwen: romige boerenkaas, verse groenten en fruit, bier, wijn en honing. Allemaal ambachtelijk bereid en voor een eerlijke prijs. Fairtrade hoeft niet van ver te komen.

Op zaterdag 14 mei vindt tegelijk met de Streekmarkt Suydersee de finale plaats van de kookwedstrijd Van Flevolandse Bodem. Vijf koks uit heel Flevoland strijden dan voor de titel 'Beste Streekgerecht van Flevolandse Bodem'. Speciaal voor deze wedstrijd bedachten restaurants uit heel Flevoland de heerlijkste streekgerechten. Bijvoorbeeld een pannenkoek met Lelystadse forel of een couscous met vergeten groenten van Flevolandse bodem?



De 13 deelnemende restaurants hadden hun zelfbedachte streekgerecht in de maanden januari, februari en maart op de menukaart gezet. Gedurende deze periode konden gasten op de gerechten stemmen, en zo 'hun' restaurant nomineren. Nu zijn de stemmen geteld en worden er vijf finalisten gekozen die in een spannende finale 'live' gaan koken voor publiek en vakjury. Aan het eind van de finale zal de vakjury de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekendmaken.



De finale zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei op het Redeplein in Dronten, van 11:00 uur tot 15:00 uur, midden tussen de marktkramen van de Suyderseemarkt, waar bezoekers de heerlijkste producten van Flevolandse bodem kunnen kopen om thuis zelf mee aan de slag te gaan. De finale belooft een spannend publieksevenement te worden, waarmee de Flevolandse producten blijvend op de (menu)kaart gezet worden.
Publicatiedatum: